Įtakingas europarlamentaras Manfredas Weberis nemato galimybių atidėti „Brexit“

Intensyvėjant spėlionėms, kad Londonas galėtų siekti atidėti Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos, vienas įtakingas europarlamentaras antradienį sakė, kad „Brexit“ neturėtų būti atidedamas.

„Pasiūlymas aiškus. Data aiški. Nėra pasirengimo jokioms tolesnėms deryboms ir pateiktų susitarimų pakeitimams“, – naujienų agentūrai AFP sakė konservatyvios Europos liaudies partijos (ELP) lyderis Manfredas Weberis.  <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
„Pasiūlymas aiškus. Data aiški. Nėra pasirengimo jokioms tolesnėms deryboms ir pateiktų susitarimų pakeitimams“, – naujienų agentūrai AFP sakė konservatyvios Europos liaudies partijos (ELP) lyderis Manfredas Weberis.  <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 8:38 PM

Pagal dabartinį planą Britanija iš ES turi išstoti kovo 29 dieną, bet kai kurie ES pareigūnai baiminasi, kad britų ministrė pirmininkė Theresa May gali siekti daugiau laiko ir bandyti derėtis dėl naujos sutarties.

„Pasiūlymas aiškus. Data aiški. Nėra pasirengimo jokioms tolesnėms deryboms ir pateiktų susitarimų pakeitimams“, – naujienų agentūrai AFP sakė konservatyvios Europos liaudies partijos (ELP) lyderis Manfredas Weberis. 

„Negaliu įsivaizduoti, kad kaip nors tai atidėsime“, – Paryžiuje duodamas interviu sakė vokietis M. Weberis, vadovaujantis didžiausiai partijai Europos Parlamente. ELP priklauso ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjunga (CDU).

46 metų M. Weberis siekia perimti iš Jeano-Claude'o Junckerio vadovavimą Europos Komisijai.

Jis sakė nepritariantis, kad Britanijai būtų suteikta bent kiek daugiau laiko po kovo. Pasak jo, tai sutrikdytų Europos Parlamento rinkimus, turinčius įvykti gegužės 26 dieną.

Britanija atsisako savo vietų Europos Parlamente; britų rinkėjai šiuose rinkimuose veikiausiai nebedalyvaus.

„Britai negali dalyvauti Europos rinkimuose. Niekas Europos žemyne nesupras, jei britai, kurie nori išstoti iš Europos Sąjungos, dalyvaus“, – pažymėjo M. Weberis.

Jo nuomone, „Brexit“ figūruos kaip vienas pagrindinių proeuropietiškų partijų argumentų per Europos rinkimų kampaniją. Populistinės partijos per šiuos rinkimus tikisi sustiprinti savo pozicijas.

„Turime labai paprastą ir labai įtikinamą mintį – ją naudos visos proeuropietiškos partijos. Tai yra: „Pažvelkit į Londoną“, – sakė M. Weberis, turėdamas omenyje „politiškai chaotišką“ situaciją Britanijoje.

Jis sakė, kad Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinis sambūris, vadovaujamas Marine Le Pen, yra „prancūzų „Brexit“ partija“, o vokiečių populistinė kraštutinių dešiniųjų „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) yra „vokiečių „Brexit“ partija“.

„Londone niekas nežino, kas įvyks. Jeigu to norite, balsuokite už Le Pen – tai reiškia nesaugumą ir netikrumą“, – pridūrė jis.

Britų ministrė pirmininkė Th. May patvirtino, kad Bendruomenių Rūmai dėl jos pasiekto išstojimo susitarimo balsuos kitą savaitę, praėjus mėnesiui po to, kai ji atidėjo balsavimą, gresiant neabejotinam pralaimėjimui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.