Izraelis skelbia sulaikęs kelis kruvinus išpuolius surengusį palestinietį

Izraelio pajėgos praėjusią naktį areštavo palestinietį, kaltinamą praėjusį mėnesį okupuotame Vakarų Krante nušovus du karius ir dalyvavus kitoje atakoje, pareikalavusioje kūdikio gyvybės, antradienį pranešė pareigūnai.

Izraelio pajėgos praėjusią naktį areštavo palestinietį, kaltinamą praėjusį mėnesį okupuotame Vakarų Krante nušovus du karius ir dalyvavus kitoje atakoje, pareikalavusioje kūdikio gyvybės, antradienį pranešė pareigūnai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio pajėgos praėjusią naktį areštavo palestinietį, kaltinamą praėjusį mėnesį okupuotame Vakarų Krante nušovus du karius ir dalyvavus kitoje atakoje, pareikalavusioje kūdikio gyvybės, antradienį pranešė pareigūnai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 11:56 AM, atnaujinta Jan 8, 2019, 12:13 PM

Assamas Barghouti kaltinamas nušovęs kareivius autobusų stotelėje šalia Givat Asafo nausėdijos Ramaloje gruodžio 13 dieną, nurodė policija.

Dar mažiausiai du žmonės, įskaitant vieną karį, per šį išpuolį buvo sužeisti, tąsyk informavo armija.

Izraelio vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ taip pat kaltina šį palestinietį kartu su broliu surengus dar vienas šaudynes šalia Ofros nausėdijos, esančios netoli Givat Asafo. Gruodžio 9 dieną surengta ataka pareikalavo kūdikio gyvybės, o dar septyni žmonės per ją buvo sužeisti.

Per tą išpuolį sunkiai nukentėjo nėščia moteris, kuriai prasidėjo priešlaikinis gimdymas, o anksčiau laiko gimęs kūdikis neišgyveno.

A. Barghouti 29 metų brolis Salahas gruodžio 12 dieną buvo nukautas saugumo pajėgoms bandant jį areštuoti.

Palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ ginkluotasis sparnas, nuo 2008 metų jau tris kartus kariavęs su Izraeliu, pareiškė, kad S. Barghouti buvo vienas iš jo „kovotojų“.

Šios atakos padidino įtampą ir išprovokavo virtinę Izraelio reidų kai kuriuose Vakarų Kranto rajonuose, įskaitant Ramalą, kur yra palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso būstinė.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu  socialiniame tinkle „Twitter“ sveikino „niekšingo teroristo“ areštą.

Žydų naujakuriai ir juos palakantys dešiniojo sparno aktyvistai surengė virtinę piktų demonstracijų dėl gruodį įvykdytų atakų.

A. Barghouti buvo sulaikytas savo įtariamo bendrininko namuose Abu Šucheidimo kaime netoli Ramalos. Įtariama, kad jis ruošėsi įvykdyti daugiau atakų, nurodė „Shin Bet“.

Sulaikymo metu buvo saugumo pajėgos konfiskavo Kalašnikovo automatą, naktinio matymo įrangą ir šaudmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.