Rusijos karo policija pradėjo patruliuoti aplink Sirijos Manbidžo miestą

Rusijos karo policija pradėjo patruliuoti aplink Sirijos Manbidžo miestą, įžengusi į rajoną, kurį anksčiau kontroliavo JAV remiamos kurdų pajėgos, antradienį pranešė atstovas.

 Neaišku, kiek rusų patruliai galėjo būti priartėję prie rajonų, kuriuose yra dislokuotos JAV pajėgos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Neaišku, kiek rusų patruliai galėjo būti priartėję prie rajonų, kuriuose yra dislokuotos JAV pajėgos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 3:16 PM

Rusijos pajėgos remia Sirijos vyriausybės pajėgas; pastarosios neseniai buvo dislokuotos Manbidže, esančiame Alepo provincijoje netoli sienos su Turkija.

Kurdų kovotojai, baimindamiesi Turkijos karinio puolimo, praėjusio mėnesio pabaigoje, po JAV prezidento Donaldo Trumpo netikėto sprendimo išvesti amerikiečių karius iš Sirijos, pakvietė režimo pajėgas į Manbidžą.

Televizijos „Rossija 24“ reportaže Rusijos karo policijos atstovas Jusupas Mamatovas sakė, kad karo policininkai pradėjo patruliuoti „saugumo zonoje aplink Manbidžą“.

„Užduotis yra užtikrinti saugumą atsakomybės rajone (ir) stebėti situaciją bei ginkluotų grupių judėjimą“, – sakė J.Mamatovas.

Pranešime sakoma, kad Rusijos karo policija šiame rajone reguliariai keis patruliavimo maršrutus.

Reportaže buvo parodyta keliolika uniformuotų ir ginkluotų karo policininkų, visureigiais ir sunkvežimiais su Rusijos vėliavomis važiuojančių per kaimus.

Kritikai yra perspėję D.Trumpą, kad staigus JAV pasitraukimas iš Sirijos sudarys sąlygas prezidento Basharo al-Assado režimo sąjungininkams, įskaitant Rusiją ir Iraną, didinti savo įtaką Sirijoje.

Sirijoje yra dislokuota maždaug 2 tūkst. JAV karių, daugiausia – specialiųjų pajėgų narių. Jie, bendradarbiaudami su vietos kovotojais, kaunasi su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IV).

Kurdų kovotojai sudarė JAV remtų Sirijos demokratinių jėgų (SDF) – kurdų ir arabų kovotojų aljanso – pagrindą. Šis aljansas 2016 metais atkovojo Manbidžą iš IV.

Po D.Trumpo pareiškimo kurdų kovotojai šį mėnesį pasitraukė iš miesto.

Pastarosiomis dienomis JAV prezidentas bandė sklaidyti nuogąstavimus dėl staigaus JAV pajėgų išvedimo ir sakė, kad bet koks išvedimas bus „vykdomas protingai“.

Neaišku, kiek rusų patruliai galėjo būti priartėję prie rajonų, kuriuose yra dislokuotos JAV pajėgos.

Sirijos kurdų mažuma stengėsi nedalyvauti septynerius metus trunkančiame šalies pilietiniame kare, bet kontroliuoja dideles teritorijos dalis Sirijos šiaurėje ir šiaurės rytuose, daugiausia užimtas per JAV remtą kampaniją prieš IV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.