Ankara tikisi koordinavimo su Maskva ir Teheranu, JAV išvedant karius iš Sirijos

Turkija tikisi koordinavimo su Rusija ir Iranu, Jungtinėms Valstijoms išvedant savo karius iš Sirijos, trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu.

Turkija tikisi koordinavimo su Rusija ir Iranu, Jungtinėms Valstijoms išvedant savo karius iš Sirijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkija tikisi koordinavimo su Rusija ir Iranu, Jungtinėms Valstijoms išvedant savo karius iš Sirijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 12:42 PM, atnaujinta Jan 9, 2019, 12:45 PM

„Norime koordinuoti su RF JAV karių išvedimą iš Sirijos“, – sakė ministras, kalbėdamas parlamento Užsienio reikalų komitete.

Jis taip pat pažymėjo, jog „patinka tai kam nors ar ne, Iranas yra viena iš Sirijoje veikiančių jėgų“.

Be to, kai kurios šalys bando įtikinti JAV atsisakyti planuojamo pajėgų išvedimo iš Sirijos, sakė M. Cavusoglu.

„Jungtinėse Valstijose taip pat reiškiamos įvairios pozicijos dėl Sirijos. Įvairios amerikiečių žinybos pateikia prieštaringus pareiškimus šiuo klausimu. Mes visapusiškai aptarinėjame su partneriais susiklosčiusią situaciją“, – sakė M. Cavusoglu. Šį jo komentarą citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Turkijos diplomatijos vadovas taip pat sakė, kad „Vašingtonas susiduria su sunkumais“ bendradarbiavimo su kurdų pajėgomis Sirijoje nutraukimo klausimu. Ankara Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) ir kitas kurdų sukarintas grupuotes laiko teroristinėmis organizacijomis.

Turkijos užsienio reikalų ministras akcentavo, kad Ankara „nedels vykdyti antiteroristinės operacijos Sirijos rytuose“.

Anatolijos naujienų agentūros duomenimis, ministras pranešė, kad kol kas nebuvo užfiksuota problemų įgyvendinant susitarimus dėl Sirijos Idlibo provincijos.

„Turkija neturi problemų dėl susitarimų Idlibo (klausimu) įgyvendinimo. Tikimės, kad taip bus ir toliau“, – sakė M. Cavusoglu.

Rusijos ir Turkijos susitarimų dėl Idlibo tikslas buvo šioje Sirijos provincijoje užkirsti kelią vyriausybinių pajėgų ir ten likusių kovotojų susirėmimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.