Australijoje dėl diplomatinių atstovybių gautų įtartinų paketų sulaikytas vyras

Australijoje areštuotas vyras, įtariamas išsiuntęs dešimtis įtartinų paketų užsienio valstybių ambasadoms bei konsulatams skirtinguose šalies miestuose, ketvirtadienį pranešė pareigūnai. 

 Tarp įtartinus paketus gavusių diplomatinių atstovybių yra Jungtinių Valstijų, Kinijos, Italijos, Indijos, Japonijos ir Naujosios Zelandijos konsulatai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tarp įtartinus paketus gavusių diplomatinių atstovybių yra Jungtinių Valstijų, Kinijos, Italijos, Indijos, Japonijos ir Naujosios Zelandijos konsulatai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 8:26 AM

Federalinė policija pranešė, kad 48 metų vyras buvo sulaikytas trečiadienį vėlai vakare savo namuose kaimiškoje Viktorijos valstijos vietovėje. Jis areštuotas tą pačią dieną, kai keli konsulatai Melburne gavo įtartinus siuntinius. 

Anot pareigūnų, vyras įtariamas išsiuntęs iš viso 38 paketus į konsulatus ir ambasadas Melburne, Kanberoje bei Sidnėjuje. 

Policijai iki šiol pavyko perimti 29 paketus, taip pat nustatyti „visus gavėjus“, kuriems buvo išsiųsti paketai. Pasak pareigūnų, likę devyni paketai „nekelia grėsmės visuomenei“. 

Ketvirtadienį įtariamasis turėtų stoti prieš teismą Melburne, kur jam bus pareikšti kaltinimai dėl pavojingų medžiagų siuntimo paštu. Už tai numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė – 10 metų, nurodė policija.  

Trečiadienį gelbėjimo tarnybos skubėjo į virtinę diplomatinių atstovybių Melburne, gavusių siuntinius su, įtariama, pavojinga medžiaga.  

Tarp įtartinus paketus gavusių diplomatinių atstovybių yra Jungtinių Valstijų, Kinijos, Italijos, Indijos, Japonijos ir Naujosios Zelandijos konsulatai. 

Kol kas nenustatyta, kad paketai galėtų kelti grėsmę, tačiau toliau atliekami tyrimai siekiant išsiaiškinti, kokia konkrečiai medžiaga juose yra, ketvirtadienį nurodė policija.   

Anot pareigūnų, manoma, kad paketuose esanti medžiaga yra iš įtariamojo namų. 

Pirmieji įtartini paketai buvo rasti anksčiau šią savaitę trijuose konsulatuose ir ambasadose Sidnėjuje bei Kanberoje. Antradienį Užsienio reikalų ministerija įspėjo visas šalyje esančias diplomatines atstovybes, kad jos paštu gali gauti įtartinų siuntinių.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.