Iš Saudo Arabijos pabėgusi moteris pasiekė savo naujus namus Kanadoje

Pavargusi, bet besišypsanti 18-metė iš Saudo Arabijos, kuri teigia, kad deportuota į tėvynę galėtų būti nužudyta, šeštadienį atvyko į Kanadą, suteikusią jai prieglobstį.

Rahaf Mohammed Alqunun atvejis pasaulio dėmesį patraukė jai surengus kampaniją socialinėje žiniasklaidoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rahaf Mohammed Alqunun atvejis pasaulio dėmesį patraukė jai surengus kampaniją socialinėje žiniasklaidoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 8:51 PM, atnaujinta Jan 13, 2019, 8:52 PM

Rahaf Mohammed Alqunun atvejis pasaulio dėmesį patraukė jai surengus kampaniją socialinėje žiniasklaidoje.

„Tai Rahaf Alqunun, labai drąsi nauja kanadietė“, – Toronto oro uoste stovėdama šalia jos pasakė Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland.

R. M. Alqunun į Kanadą atskrido po įtemptos savaitės, kai Kuveite pabėgo nuo šeimos ir nuskrido į Bankoką, kur vengdama deportacijos pirmadienį užsibarikadavo oro uosto viešbučio kambaryje ir socialiniame tinkle „Twitter“ aprašė savo situaciją bei maldavo pagalbos.

Antradienį į Bankoką buvo atskridęs jos tėvas, bet ji atsisakė su juo susitikti. Trečiadienį Jungtinės Tautos jai suteikė pabėgėlės statusą.

Penktadienį Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau paskelbė, kad jo šalis priims R. M. Alqunun kaip pabėgėlę.

Pasak Ch. Freeland, R. M. Alqunun šeštadienį nenorėjo atsakinėti į klausimus, nes yra pavargusi, bet „norėjo pasisveikinti su kanadiečiais“, kad jie pamatytų, „jog ji labai laiminga savo naujuosiuose namuose“.

Imigracijos tarnyba, padėsianti R. M. Alqunun rasti laikiną būstą, sakė, kad ji savaitgalį susitiks su Toronte gyvenančiais savo draugais.

Į Torontą R. M. Alqunun atskrido iš Seulo.

Dėl jos priėmimo JT derėjosi ir su keliomis kitomis šalimis, įskaitant Australiją, į kurią iš pradžių norėjo patekti mergina, bet deryboms užsitęsus ji pasirinko Kanadą. 

R. M. Alqunun yra sakiusi, kad per kelionę Kuveite pabėgo nuo savo šeimos, nes prieš ją buvo fiziškai ir psichologiškai smurtaujama.

Kanados sprendimas suteikti jai prieglobstį galėtų dar labiau pabloginti šalies santykius su Saudo Arabija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.