Gyvūnų teisių aktyvistai papiktinti: žmonėms siūloma zebrų mėsa

Prancūzijos prekybos tinkluose pasirodė naujiena ieškantiems naujų skonių – zebrų mėsa. Gyvūnų teisių gynėjai dėl tokios egzotinės prekės šokiruoti – juk zebrai yra nykstantys gyvūnai.

Zebrai – nykstanti gyvūnų rūšis.<br>„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr.
Zebrai – nykstanti gyvūnų rūšis.<br>„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2019, 4:02 PM

Prieš žiemos šventes didžiuosiuose Prancūzijos prekybos centruose „Carrefour“, „Intermarche“ bei „Auchan“ atsirado ne tik zebrienos, bet ir stručių, kengūrų ir bizonų mėsos bei jos gaminių.

Tokių gaminių buvo galima nusipirkti ir fizinėse parduotuvėse, ir internetu. Kalėdoms šie prekybos centrai siūlė išsikepti zebrienos kepsnį medaus marinate.

Pardavinėti egzotinių gyvūnų mėsą nėra nelegalu, tačiau gyvūnų teises ginanti organizacija „30 million d’amis“ tvirtino, kad siūlyti žmonėms tokią prekę yra tikras akibrokštas, mat zebrai – nykstanti gyvūnų rūšis.

Prancūzijoje parduodama mėsa atkeliavo iš Pietų Afrikos fermų, kurios veikia ir mėsą parduoda teisėtai.

Bet laukinėje gamtoje dryžuotų gyvūnų populiacija per pastaruosius 25 metus sparčiai sumažėjo. Kai kuriose valstybėse zebrai gyvena tiktai gamtos rezervatuose.

„Tokiais laikais, kai gamtinė įvairovė nyksta, pardavinėti nykstančių rūšių mėsą yra tiesiog smūgis žemiau juostos – nesvarbu, kad ji tiekiama legaliai.

Prasta pati idėja: vartotojams pasiunčiamas signalas, kad zebrai tiesiog klesti“, – piktinosi gyvūnų teisių gynėjai ir sulaukė internautų palaikymo.

„Gal 2019 metais galėtume gauti pandų kepsnių? Ačiū, kad šįmet mums atvežėte zebrų kepsnių, girdėjau, kad jie tampa retenybe“, – šaipėsi garsus komikas Remi Gaillard’as.

Parengta pagal „The Local“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.