Supermodelis Gisele Bundchen užsitraukė nemalonę: susipyko su Brazilijos valdžia

Supermodelis Gisele Bundchen užsitraukė Brazilijos žemės ūkio reikalų ministrės nemalonę ir buvo pavadinta „bloga brazile“, kai naują dešiniųjų vyriausybę apkaltino žlugdant šalies aplinkos apsaugą.

G.Bundchen 2017 metais nepagailėjo aštrių žodžių ir prezidentui M.Temerui.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
G.Bundchen 2017 metais nepagailėjo aštrių žodžių ir prezidentui M.Temerui.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2019, 4:21 PM

38 metų gražuolė pažėrė kritikos prezidentui Jairui Bolsonaro ir jo planams atšaukti priemones, skirtas Brazilijos gamtai apsaugoti.

Pernai spalį laimėjęs rinkimus ir sausio 1 dieną inauguruotas nacionalistas J.Bolsonaro nusprendė sujungti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas.

G.Bundchen socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žinutę, kurioje nuogąstavo, jog šių dviejų institucijų sujungimas būtų „potencialiai pražūtingas kelias be galimybės grįžti“, rašo „The Independent“.

J.Bolsonaro per rinkimų kampaniją žadėjo sumažinti vietinių Brazilijos genčių rezervatus ir skatinti ekonominę veiklą Amazonės regione.

Gamtos apsaugos aktyvistai baiminasi, kad jis leis žemės ūkio lobistams visiškai panaikinti taisykles, saugančias Amazonės atogrąžų miškus nuo sunaikinimo.

Neseniai postą užėmusi žemės ūkio ministrė Tereza Cristina Diaz atsikirto G.Bundchen sakydama, kad tokiais pareiškimais ji kenkia Brazilijos įvaizdžiui pasaulyje.

Kalbėdama per San Paulo radiją, priešingai nei teigia manekenė, ji aiškino, kad pagal gamtos apsaugą Brazilija iš tiesų yra pasaulio lyderė.

„Atleisk, Gisele Bundchen, bet tu turėtum būti mūsų ambasadorė ir kalbėti, kad tavo šalis saugo gamtą, kad tavo šalis yra pasaulinės aplinkos apsaugos priešakyje, o ne šnekėti blogus dalykus apie Braziliją nežinodama faktų“, – sakė ministrė.

Po laidos T.C.Diaz „Twitter“ paskelbė žinutę, kurioje žadėjo netrukus pakviesti G.Bundchen tapti žemės ūkio ambasadore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.