Azerbaidžane panaikinti nauji kaltinimai įkalintam tinklaraštininkui

Azerbaidžane antradienį buvo panaikinti nauji kaltinimai, iškelti vienam įkalintam tinklaraštininkui, laikančiam save politiniu kaliniu, antradienį pranešė prokurorai.

 Tokios priemonės imtasi atsižvelgus į autoritarinio prezidento Ilhamo Aliyevo „rekomendaciją priimti nešališką ir teisingą sprendimą šioje byloje“<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Tokios priemonės imtasi atsižvelgus į autoritarinio prezidento Ilhamo Aliyevo „rekomendaciją priimti nešališką ir teisingą sprendimą šioje byloje“<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 3:04 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 3:07 PM

Tokios priemonės imtasi atsižvelgus į autoritarinio prezidento Ilhamo Aliyevo „rekomendaciją priimti nešališką ir teisingą sprendimą šioje byloje“, sakoma Azerbaidžano generalinės prokuratūros pareiškime.

29 metų Reporterių laisvės ir saugumo instituto vadovas (IRFS) Mehmanas Huseynovas, kuriam 2017 metų kovą buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė už šmeižtą, teigia, kad jį pagrobė ir sumušė policininkai.

Aktyvistas tuomet sakė, sakė „byla siejama su jo žurnalistine veikla ir buvo jam iškelta valstybės vadovų įsakymu“.

M. Huseynovas turėjo būti paleistas iš kalėjimo kovą, tačiau kalėjimo departamentas gruodį informavo, kad jam buvo iškelti kaltinimai dėl kalėjimo pareigūno užpuolimo.

Vėliau jis paskelbė bado streiką, prie kurio prisijungė ne vienas žinomas žmogaus teisių gynėjas.

M. Huseynovas žinomas savo tinklaraščiais, kuriuose skelbdavo įstatymų leidėjų ir valdininkų korupciją atskleidžiančius vaizdo įrašus.

Praėjusią savaitę Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, raginančią nafta turtingo Azerbaidžano valdžią „sustabdyti represijas prieš disidentus“ ir reikalaujančią nedelsiant paleisti M. Huseynovą.

2016 metais M. Huseynovas perėmė IRFS pirmininko pareigas iš jo brolio Emino – opoziciją palaikančio žurnalisto, atvirai kritikuojančio I. Aliyevo požiūrį į žmogaus teises.

E. Huseynovas pabėgo iš Azerbaidžano 2015 metais Šveicarijos užsienio reikalų ministro lėktuve, prieš tai pasislėpęs šios šalies ambasadoje nuo teisėsaugos, iškėlusios jam kelis baudžiamuosius kaltinimus.

Valdant I. Aliyevui Azerbaidžanas dažnai kritikuojamas tildant disidentus ir opozicinę žiniasklaidą, o nevyriausybinė organizacija „Human Rights Watch“ kaltina Baku „susidorojant su žmogaus teisių gynėjais ir kritikais žurnalistais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.