Prezidentas E. Mnangagwa numalšinus protestus sugrįžo į Zimbabvę

Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa antradienį sugrįžo į Hararę, informavo valstybinė žiniasklaida.

 Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa antradienį sugrįžo į Hararę, informavo valstybinė žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa antradienį sugrįžo į Hararę, informavo valstybinė žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-22 09:04, atnaujinta 2019-01-22 09:05

Pranešama, kad dėl šalyje įsiplieskusių protestų, kuriuos negailestingai numalšino saugumo pajėgos, prezidentas atšaukė likusią kelionės po užsienio valstybes dalį.

Policija ir kariuomenė pradėjo didelio masto operaciją prieš įtariamus praėjusią savaitę surengtų demonstracijų organizatorius ir jose dalyvavusius protestuotojus bei aktyvistus. Protestai prasidėjo šalyje smarkiai pabrangus kurui.

Per operaciją žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar 78 buvo pašauti ir hospitalizuoti, pranešė nevyriausybinė organizacija „Zimbabwe Human Rights NGO Forum“, užfiksavusi per 240 užpuolimo ir kankinimo incidentų.

„Džiaugiuosi, kad šalyje yra ramu. Mūsų žmonės turėtų sutelkti dėmesį į savo darbus, – kalbėjo pirmadienį vėlai vakare į Zimbabvę grįžęs E. Mnangagwa. – Yra komunikacijos kanalų. Norime, kad Zimbabvė vystytųsi.“

Zimbabvės Aukštasis Teismas pirmadienį nutarė, kad vyriausybė neturėjo teisės įsakyti išjungti internetą visoje šalyje įsižiebus demonstracijoms.

Teisėjas Owenas Tagu, skelbdamas nuosprendį žmogaus teisių gynėjų ir žurnalistų iškeltoje byloje, pareiškė, jog „paaiškėjo, kad ministrai neturėjo įgaliojimų duoti tokio nurodymo“.

Antradienio rytą internetas ir socialiniai tinklai jau veikė įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.