Maskvos teismas atmetė už šnipinėjimą suimto amerikiečio prašymą paleisti už užstatą

Maskvos teismas antradienį atsisakė už užstatą paleisti dėl įtarimų šnipinėjimu suimtą amerikietį Paulą Whelaną.

Rusijoje dėl įtarimų šnipinėjimu suimtas amerikietis Paulas Whelanas antradienį stos prieš Maskvos teismą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rusijoje dėl įtarimų šnipinėjimu suimtas amerikietis Paulas Whelanas antradienį stos prieš Maskvos teismą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 10:35 AM, atnaujinta Jan 22, 2019, 12:49 PM

„Gynybos prašymas (paleisti įtariamąjį už užstatą) nepatenkinamas“, – pareiškė Lefortovo teismo teisėjas Dmitrijus Proniakinas.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) areštavo vienoje automobilių dalių gamykloje dirbantį buvusį JAV jūrų pėstininką P. Whelaną gruodžio 28 dieną. FSB nurodė, kad jis buvo sučiuptas šnipinėjantis.

Tačiau P. Whelano šeima sako, kad į Maskvą jis vyko dalyvauti draugo vestuvėse. JAV saugumo ekspertai taip pat abejoja, kad jis buvo šnipas.

Jei P. Whelanas bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 20 metų įkalinimo.

Ekspertų nuomone, 48 metų P. Whelanas buvo suimtas, Maskvai ruošiant dirvą galimam apsikeitimui šnipais. Jis galėtų būti iškeistas į kokį nors užsienyje suimtą agentą, galbūt Mariną Butiną, praėjusį mėnesį JAV nuteistą „užsienio agentę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.