Devynios japonų kompanijos gavo laiškus su baltais milteliais, įtariama – cianidu

Devynios Japonijos kompanijos, įskaitant vaistų gamintoją ir laikraštį, gavo šantažo laiškų su baltais milteliais, įtariama – cianidu, sekmadienį pranešė policija ir vietos žiniasklaida.

 Devynios Japonijos kompanijos, įskaitant vaistų gamintoją ir laikraštį, gavo šantažo laiškų su baltais milteliais, įtariama – cianidu, sekmadienį pranešė policija ir vietos žiniasklaida.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Devynios Japonijos kompanijos, įskaitant vaistų gamintoją ir laikraštį, gavo šantažo laiškų su baltais milteliais, įtariama – cianidu, sekmadienį pranešė policija ir vietos žiniasklaida.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 10:16 AM, atnaujinta Jan 27, 2019, 10:17 AM

Tie laiškai buvo pasirašyti apokaliptinio kulto „Aum Shinrikyo“ („Aukščiausioji tiesa“), 1995 metais surengusio pražūtingą zarino ataką Tokijo metropolitene, narių, kuriems buvo įvykdytos egzekucijos, vardu. Laiškuose reikalauta 35 mln. vonų (27 tūkst. eurų) bitkoinais, naujienų agentūrą AFP informavo policijos atstovas.

„Stambios farmacijos ir kitokios kompanijos... gavo vokus su grasinančiais laiškais ir milteline medžiaga“, kuri, įtariama, yra cianidas, nurodė policijos atstovas, tačiau neįvardijo tų firmų.

„Pagaminsiu netikrą vaistą su kalio cianidu ir jį išplatinsiu“, – buvo sakoma tuose laiškuose. Juose buvo grasinama, jog „įvyks tragedija“, jei reikalaujami pinigai nebus pervesti iki vasario 22-osios.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad vienas iš vardų, užrašytų ant penktadienį gautų laiškų, buvo Shoko Asahara. Šis asmuo buvo „Aum Shinrikyo“ lyderis, kuriam kartu su dar 12 šios sektos narių praėjusią liepą buvo įvykdytos egzekucijos.

Pasak laikraščio „Asahi Shimbun“, buvo patvirtinta, kad laiškuose buvę milteliai yra cianidas. Be to, leidinio teigimu, panašų laišką gavo Tokijuje įsikūrusi laikraščio „Mainichi Shimbun“ redakcija.

Naujienų agentūra „Jiji Press“ pranešė, kad panašius grasinančius laiškus praėjusių metų sausį gavo kelios farmacijos kompanijos Osakoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.