Iš atakuotos Paryžiaus koncertų salės pavogtas Banksy darbas

Iš Paryžiaus koncertų salės „Bataclan“ naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo pavogtas garsaus gatvės meno kūrėjo Banksy paveikslas, skirtas ten įvykdytos teroristinės atakos aukų atminimui.

 Iš Paryžiaus koncertų salės „Bataclan“ naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo pavogtas garsaus gatvės meno kūrėjo Banksy paveikslas, skirtas ten įvykdytos teroristinės atakos aukų atminimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iš Paryžiaus koncertų salės „Bataclan“ naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo pavogtas garsaus gatvės meno kūrėjo Banksy paveikslas, skirtas ten įvykdytos teroristinės atakos aukų atminimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 12:22 PM, atnaujinta Jan 27, 2019, 12:26 PM

Vagys išpjovė ir išnešė baltą trafaretinį mergaitės liūdnu veidu atvaizdą, buvusį ant vieno avarinio išėjimo durų garsiojoje Prancūzijos sostinės salėje, kur 2015 metais per džihadistų ataką žuvo 90 žmonių.

„Iš mūsų atimtas Banksy darbas, atminimo simbolis, priklausantis visiems: vietos žmonėms, paryžiečiams, pasaulio piliečiams“, – pranešė koncertų salė. Pranešime akcentuojamas „didelis pasipiktinimas“, kurį jaučia „Bataclan“ darbuotojai.

Tyrimui artimas šaltinis televizijai LCI sakė, kad šeštadienio naktį „grupė asmenų su gobtuvais, apsiginklavę kampiniais šlifuokliais, išpjovė paveikslą ir išsivežė jį sunkvežimiu“.

Šis ir kiti paslaptingajam britų menininkui priskiriami panašios tematikos darbai Paryžiuje atsirado pernai birželį.

Banksy, kurio tapatybė yra žinoma tik keliems jo draugams, spalio mėnesį sukėlė sensaciją, kai aukcione už 1,04 mln. svarų (1,18 mln. eurų) nupirktas jo paveikslas „Mergaitė su balionu“ iškart susinaikino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.