Gaudynės baigtos: policija suėmė vaikiną, išžudžiusį savo ir mylimosios šeimas

Pareigūnai sulaikė 21 metų jaunuolį, kuris, kaip įtariama, Luizianos valstijoje (JAV) nužudė savo merginą, jos tėvą ir brolį, o tada grįžo namo ir nužudė savo tėvus.

Po žudynių Dakota Theriotas be sustojimo vairavo 16 valandų ir buvo suimtas kitoje valstijoje.<br> Ričmondo apygardos šerifo biuro nuotr.
Po žudynių Dakota Theriotas be sustojimo vairavo 16 valandų ir buvo suimtas kitoje valstijoje.<br> Ričmondo apygardos šerifo biuro nuotr.
Po žudynių Dakota Theriotas be sustojimo vairavo 16 valandų ir buvo suimtas kitoje valstijoje.<br> Asansiono apygardos šerifo biuro nuotr.
Po žudynių Dakota Theriotas be sustojimo vairavo 16 valandų ir buvo suimtas kitoje valstijoje.<br> Asansiono apygardos šerifo biuro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 10:27 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 11:09 AM

Dakota Theriotas, kurį policija apibūdino kaip „ginkluotą ir pavojingą“, buvo sučiuptas kitą dieną po kraupaus išpuolio.

Po žudynių jis sėdo į pilką savo tėvo pikapą ir pasuko į link Virdžinijos Valstijos, kur Vorso mieste gyvena jo močiutė. Jis vairavo apie 16 valandų, o jo kelionė baigėsi likus dar apie 1100 mylių (1770 km) iki jos tikslo, pranešė thedailybeast.com.

Sulaikant D.Theriotas turėjo su savimi ginklą, bet vykdydamas nurodymus jį numetė ant žemės ir pareigūnams nesipriešino.

D.Theriotas palaikė romantiškus santykius su 20-mete Summer Ernest ir pastarąsias kelias savaites gyveno su jos šeima, rašo bbc.co.uk.

Šeštadienį apie 9 val. ryto policija gavo pranešimą iš priekabų aikštelės Livingstono apygardoje, kur savo namelyje ant ratų buvo rasta nušauta S.Ernest, taip pat jos 43 metų tėvas Billy's Ernestas ir 17-metis brolis Tanneris Ernestas.

Kaimynė vietos žiniasklaidai pasakojo, kad per šaudynes Ernestų namuose buvo du vaikai, kurie persigandę, bet nesužeisti atbėgo į jos namus.

Netrukus po to policija sulaukė skambučio dėl „buitinio incidento“ Gonsaleso mieste. Atvykę pareigūnai miegamajame rado nušautą 51 metų Elizabeth Theriot ir dar gyvą jo bendraamžį vyrą Keithą.

Šis policininkams dar spėjo pasakyti, kad šaulys buvo jų sūnus. K.Theriotas buvo išgabentas į ligoninėme, bet dėl patirtų sužeidimų neišgyveno.

Žiauriam išpuoliui D.Theriotą išprovokuoti galėjo tai, kad neseniai jam buvo liepta kraustytis iš merginos iš namų ir negrįžti. 

Jam gresia kaltinimai pirmojo laipsnio žmogžudyste, neteisėtu ginklo panaudojimu ir įsibrovimu į būstą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.