Skandalingasis restoranas užsidaro: Paryžiuje pritrūko nuogalių

Prancūzijos sostinės skandalingasis restoranas, skirtas tik visiškai nuogiems lankytojams, užvers duris jau kitą mėnesį, praėjus 15 mėnesių nuo tada, kai buvo atidarytas. Pagrindinė priežastis – šioje vietoje vakarieniauti norinčių nudistų trūkumas.

Prancūzijos nudistai mano, kad restoranas pralenkė laiką – esą žmonės kol kas nepasiruošę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Prancūzijos nudistai mano, kad restoranas pralenkė laiką – esą žmonės kol kas nepasiruošę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 10:51 PM

Pirmasis Paryžiaus nudistų restoranas „O’Naturel“ buvo vieta, kurioje lankytojai turėjo nusimesti drabužius ir kompleksus vos įžengę pro duris.

Kai 2017-ųjų lapkritį jis atvėrė duris, šalies dienraščiai gyrė vietą kaip natūrizmo populiarėjimo simbolį.

Bet vasario 15 dieną, kiek daugiau negu po metų nuo veiklos pradžios, restorane bus patiekta paskutinė nudistų vakarienė. Jų šioje vietoje lankydavosi pernelyg mažai, kad verslas išsilaikytų.

„Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad uždarome restoraną, – pranešė 42 metų savininkai dvyniai Mike’as ir Stephane’as Saados. – Dėkoju, kad dalyvavote šiame nuotykyje ateidami pavakarieniauti į „O’Naturel“. Prisiminsime tiktai gerus laikus, gražius žmones ir lankytojus, kurie buvo pasirengę pasidalyti vieni su kitais išskirtinėmis akimirkomis.“

Atėję į „O’Naturel“ lankytojai privalėjo laikytis tam tikrų taisyklių, kad vakarienė nevirstų orgija. Bet kokia vujerizmo forma ar šoką kitiems galintis sukelti ekshibicionizmas buvo draudžiamas. Ir tik paaugliai – jie čia galėjo ateiti tik lydimi suaugusiųjų – galėjo sėdėti apsirengę.

Restorano svečiai turėjo palikti savo rūbus drabužinėje kartu su mobiliaisiais telefonais ir fotoaparatais. Tada kiekvienas gaudavo šlepetes, o moterys, kurios sudarė 40 proc. lankytojų, galėdavo pasilikti aukštakulnius.

„O’Naturel“ interjeras buvo minimalistinio stiliaus, o meniu – kaip aukšto lygio prancūziško bistro.

Nudistai čia galėjo valgyti omarus, ančių kepenėlių paštetą, sraiges su petražolių padažu.

Trijų patiekalų degustacinis meniu kainavo 49 eurus žmogui.

Restorano langus dengė tankios baltos užuolaidos, neleidžiančios prasiskverbti smalsiems praeivių žvilgsniams. O juodi kėdžių uždangalai higienos sumetimais būdavo pakeičiami naujais atėjus kiekvienam lankytojui.

Tiesa, Prancūzija iki šiol išlieka nudistų mėgstama kryptimi. Čia itin daug paplūdimių, kuriuose galima degintis be maudymosi kostiumų.

O Paryžiuje vasarą didžiuliame parke atidaroma nudistų zona, rengiami nuogalių komedijos vakarai, netgi išskirtinai tik nudistams skirti apsilankymai muziejuose. Skaičiuojama, kad kasmet atostogas Prancūzijoje renkasi 4 mln. nudistų.

Šioje šalyje nuogaliai restorano uždarymo nesutiko džiugiai. Nuogo kūno laisvę propaguojantis Cedricas Amato teigė, jog restoranas tiesiog pralenkė laiką.

„Galbūt jį atidaryti dar buvo ne laikas. Prancūzija dar nepasiruošusi visus metus veikiančiai nudistų įstaigai. Aš valgiau ten daugybę kartų, man labai patiko.

Manau, kad koją pakišo ir tai, kad įstaiga buvo gyvenamajame rajone. Kai buvo geri orai, negalėjome sėdėti terasoje“, – svarstė C.Amato.

Parengta pagal AFP informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.