JAV ruošiamasi įvykdyti pirmąją 2019 metų egzekuciją

Jungtinėse Valstijose trečiadienį ruošiamasi įvykdyti pirmąją šių metų egzekuciją – mirties bausmė skirta vyrui, nuteistam už policininko nužudymą prieš 30 metų.

JAV ruošiamasi įvykdyti pirmąją 2019 metų egzekuciją.<br>Scanpix nuotr.
JAV ruošiamasi įvykdyti pirmąją 2019 metų egzekuciją.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-30 20:51

Remiantis teismo dokumentais ir vietos žiniasklaidos pranešimais, 61 metų Robertas Mitchellas Jenningsas 1988 metais vienoje suaugusiųjų knygų parduotuvėje nušovė Elstoną Howardą mėgindamas jį apiplėšti.

Jei teismas nenuspręs paskutinę minutę atidėti mirties bausmės vykdymą, nuteistajam bus suleista mirtina injekcija Teksaso Hantvilio kalėjime.

Būdamas 24 metų E. Howardas norėjo suimti tos parduotuvės, neteisėtai rodžiusios pornografinius filmus, darbuotoją, kai į vidų įėjo R. M. Jenningsas, kiek anksčiau apiplėšęs netoliese esantį filmų suaugusiems kino teatrą.

Užpuolikas priėjo prie E. Howardo ir paleido į jį dvi kulkas.

Pareigūnui pargriuvus ant žemės R. T. Jenningsas dar kartą šovė ir ketino pasprukti iš įvykio vietos automobilyje, kuriame papasakojo savo bendrininkui, kad nušovė „apsaugininką“.

Bendrininkas liepė R. T. Jenningsui nedelsiant išlipti ir, jam atsisakius, pašovė vyrą į ranką. Tuomet R. T. Jenningsas nuvyko į ligoninę, kur buvo suimtas.

Nuo 1989 metų, kai buvo paskelbtas nuosprendis, jis pateikė kelias apeliacijas. R. T. Jenningso šalininkai prašydami suteikti jam malonę atkreipė dėmesį į jo sunkią vaikystę ir protinę negalią.

Šią savaitę teismas atmetė R. M. Jenningso naujausią skundą, kuriame buvo akcentuojami jo gynybos trūkumai ankstesniuose bylos nagrinėjimuose.

Myriop pasmerkto vyro advokatai siekia, kad Aukščiausiasis Teismas atidėtų egzekuciją. Teisėjai turi priimti sprendimą vėliau trečiadienį.

Pernai Jungtinėse Valstijose buvo įvykdyta 25 mirties bausmių, iš jų 13 – Teksaso valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.