Europos Parlamentas ragina ES nares Venesuelos prezidentu pripažinti J. Guaido

Europos Parlamentas ketvirtadienį nubalsavo už Venesuelos prezidento pareigas einančio Juano Guaido pripažinimą ir paragino Europos Sąjungą bei jos valstybes nares pasekti šiuo pavyzdžiu.

 Europos Parlamentas ketvirtadienį nubalsavo už Venesuelos prezidento pareigas einančio Juano Guaido pripažinimą ir paragino Europos Sąjungą bei jos valstybes nares pasekti šiuo pavyzdžiu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Parlamentas ketvirtadienį nubalsavo už Venesuelos prezidento pareigas einančio Juano Guaido pripažinimą ir paragino Europos Sąjungą bei jos valstybes nares pasekti šiuo pavyzdžiu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 2:55 PM, atnaujinta Jan 31, 2019, 2:59 PM

Tokiu būdu Europos Parlamentas padidino tarptautinį spaudimą Venesuelos lyderiui Nicolas Maduro ir jo likusiems šalininkams, kurie raginami pasitraukti ir leisti surengti laisvus rinkimus.

Balsavimu ES politika nekeičiama, tačiau prisidedama prie raginimų Europos Komisijai ir valstybėms narėms paremti J. Guaido, kaip jau padarė JAV, Kanada ir Brazilija.

Keturios įtakingos ES narės yra pasakiusios N. Maduro iki savaitgalio sušaukti naujus rinkimus ir pagrasinusios, kad priešingu atveju pripažins opozicijos remiamą parlamento pirmininką J. Guaido.

Briuselis raginamas pripažinti jį „teisėtu laikinuoju šalies prezidentu, kol bus galima sušaukti naujus laisvus, teisingus ir patikimus prezidento rinkimus demokratijai atkurti“.

Tekstą drauge pasiūlė didelės Europos Parlamento frakcijos, jam pritarė 439 europarlamentarai. 104 balsavo „prieš“, o 88 susilaikė.

Balsavimas įvyko ES užsienio politikos vadovei Federicai Mogherini pareikalavus, kad N. Maduro lojalūs Venesuelos pareigūnai paleistų sulaikytus užsienio žurnalistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.