Meksikoje gauja grasina prezidentui dėl kovos su degalų vogimu

Įtariama nusikaltėlių gauja ketvirtadienį prie vienos naftos perdirbimo gamyklos paliko Meksikos prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui skirtą pranešimą su grasinimais ir netikrą bombą, perspėdama jį nutraukti kampaniją prieš degalų vogimą.

 Įtariama nusikaltėlių gauja ketvirtadienį prie vienos naftos perdirbimo gamyklos paliko Meksikos prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui skirtą pranešimą su grasinimais ir netikrą bombą, perspėdama jį nutraukti kampaniją prieš degalų vogimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Įtariama nusikaltėlių gauja ketvirtadienį prie vienos naftos perdirbimo gamyklos paliko Meksikos prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui skirtą pranešimą su grasinimais ir netikrą bombą, perspėdama jį nutraukti kampaniją prieš degalų vogimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 3:00 PM, atnaujinta Feb 1, 2019, 3:02 PM

Gruodį prisaikdintas A. M. Lopezas Obradoras ėmėsi kovoti su paplitusiu degalų vogimu tiesiai iš valstybinės bendrovės „Pemex“ naftotiekio – tai pavirto didžiule nusikalstama industrija, kurioje dalyvauja narkotikų karteliai ir korumpuoti valdininkai. 2017 metais ji kainavo Meksikai maždaug 3 mlrd. JAV dolerių (2,6 mlrd. eurų).

Pranešime, kuris buvo užrašytas ant paklodės netoli centrinėje Gvanachuato valstijoje esančios Salamankos naftos perdirbimo gamyklos, reikalaujama, kad kairuolis lyderis išvestų kariuomenę ir kitas saugumo pajėgas iš valstijos.

„Priešingu atveju pradėsiu juos žudyti kartu su nekaltais žmonėmis“, – sakoma pranešime, pasirašytame „Puro Cartel Santa Rosa de Lima“ pasivadinusios grupės vardu.

Piktadariai taip pat paliko prie gamyklos stovėjusiame sunkvežimyje į bombą panašų daiktą. Tačiau, kaip vėliau pranešė pareigūnai, tai buvo netikra bomba su nedidele lempute ir keliais baltais laidais.

„Netikras pavojaus signalas“, – per savo kasdienę spaudos konferenciją pareiškė A. M. Lopezas Obradoras.

„Paliktame pikape nebuvo rasta jokių sprogmenų“, – žurnalistams sakė prezidento atstovas Jesusas Ramirezas.

„Akivaizdu, kad tai nesusiję su kova su naftos vogimu“, – patikino jis.

Minėtame pranešime taip pat raginama paleisti neseniai per vyriausybės kampaniją suimtus įtariamuosius.

A. M. Lopezas Obradoras, prieš isteblišmentą nusistatęs griežto biudžeto taupymo šalininkas, jau pagarsėjo tuo, kad atėjęs į valdžią nedelsdamas išformavo prezidento apsaugą. Saugumo ekspertai perspėja, kad jo gyvybei galėtų grėsti pavojus.

Valstybės vadovo įprastas atsakymas yra toks: „Mane apsaugos liaudis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.