Egipte senovinėse kriptose rasta 40 mumijų

Egipto centrinėje Minjos provincijoje buvo rastos kelios senovinės laidojimo kriptos, kuriose aptikta apie 40 mumijų, šeštadienį pranešė pareigūnai.

  Egipto centrinėje Minjos provincijoje buvo rastos kelios senovinės laidojimo kriptos, kuriose aptikta apie 40 mumijų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Egipto centrinėje Minjos provincijoje buvo rastos kelios senovinės laidojimo kriptos, kuriose aptikta apie 40 mumijų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2019, 4:08 PM

Pareigūnai sakė žurnalistams, kad uoloje iškirstos kriptos priklausė vienai viduriniosios klasės šeimai, tikriausiai gyvenusiais Ptolemėjų dinastijos, romėnų valdymo ankstyvojo laikotarpio arba Bizantijos valdymo laikais.

Mumijos, įskaitant mažiausiai 10 vaikų palaikus, yra gerai išsilaikiusios. Ant kai kurių rasta tekstų demotiniais rašmenimis, naudotais paprastų senovės egiptiečių. Taip pat buvo aptikta keramikos, papirusų ir spalvingai ištapytų mumijų sarkofagų.

Egiptas pastaruoju metu paskelbė apie virtinę naujų archeologinių radinių ir juos plačiai reklamuoja, siekdamas atgaivinti turizmo sektorių.

Anksčiau turizmas buvo itin svarbi šalies ekonomikos dalis, tačiau šis sektorius smarkiai nukentėjo nuo chaoso po 2011 metų sukilimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.