Prie Turkijos krantų aptiktas Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių povandeninis laivas

Turkijos karinės jūrų pajėgos Juodosios jūros dugne netoli šalies krantų aptiko Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių povandeninį laivą. Tai šeštadienį pranešė laikraštis „Sabah".

 Antrojo pasaulinio karo metais šešių U tipų povandeniniuslaivus nacistai siuntė į Juodąją jūrą pagal „Barbarosos“ planą.<br> AKG/Scanpix nuotr.
 Antrojo pasaulinio karo metais šešių U tipų povandeniniuslaivus nacistai siuntė į Juodąją jūrą pagal „Barbarosos“ planą.<br> AKG/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-02 10:59

Leidinio duomenimis, U-23 tipo povandeninis laivas atsitiktinai buvo rastas televizijos kanalui TRT kuriant dokumentinį filmą su karinių jūrų pajėgų pagalba. Turkijos paieškų ir gelbėjimo laivas „Akin" aptiko povandeninį laivą ir dvi torpedas už trijų kilometrų nuo Agvos gyvenvietės 40 metrų gylyje.

Antrojo pasaulinio karo metais šešių U tipų povandeninius laivus nacistai siuntė į Juodąją jūrą pagal „Barbarosos" planą, bet Turkija uždarė savo sąsiaurius kariniams laivams, laikydamasi Montrė konvencijos. Todėl vokiečiai turėjo gabenti juos išardytus iš Kylio į Rumunijos Konstancos uostą, kur povandeniniai laivai ir buvo surenkami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.