Turkija sulaikė įtariamus IV narius pasienyje su Sirija

Turkijos gynybos ministerija šeštadienį pranešė, kad jos kariai sulaikė keturis įtariamus džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) narius pasienyje su Sirija esančiame mieste, kai minėti asmenys bandė neteisėtai pereiti sieną.

 Turkija sustiprino pasienio punktų apsaugą, kad užkirstųkelią bet kokiems bandymams neteisėtai patekti į šalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkija sustiprino pasienio punktų apsaugą, kad užkirstųkelią bet kokiems bandymams neteisėtai patekti į šalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2019, 12:37 PM

„Turkijos ginkluotųjų pajėgų pasienio apsaugos daliniai penktadienį sulaikė keturis „Daesh“ teroristus“ Šanliurfos ilo Akčakalės rajone pietryčių Turkijoje“, – parašė ministerija savo oficialioje paskyroje tviteryje, vartodama arabišką IV santrumpą.

Vienam iš įtariamųjų, identifikuotam kaip Feride Samuras, yra išduotas „raudonuoju pranešimu“ vadinamas Interpolo arešto orderis, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

IV džihadistai yra kaltinami Turkijoje įvykdę ne vieną teroristinį išpuolį, įskaitant 2015 metais surengtą ataką, kai taikių eitynių Ankaros traukinių stotyje metu buvo susprogdintos dvi bombos, nusinešusios 100 žmonių gyvybių.

Turkija sustiprino pasienio punktų apsaugą, kad užkirstų kelią bet kokiems bandymams neteisėtai patekti į šalį, taip pat leido JAV vadovaujamai tarptautinei koalicijai rengti aviacijos antskrydžius prieš grupuotės bazes Sirijoje iš savo teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.