Rusija pakraupusi: ligoninėje su padirbta licencija dirbo žudikas – vampyras

Rusijos mieste Čeliabinske buvo sulaikytas vyras, kuris padirbo savo medicinos mokyklos diplomą ir apsimetinėjo gydytoju. Tačiau melas apie išsilavinimą pasirodė menkiausias iš jo nusikaltimų, kai išaiškėjo, ką 36-erių Borisas Kondrašinas padarė prieš 20 metų.

 B.Kondrašinas priiminėjo pacientus lyg tam turėtų teisę.<br> Lrytas.lt koliažas
 B.Kondrašinas priiminėjo pacientus lyg tam turėtų teisę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Ligoninės vadovams nusikaltėlis pateikė padirbtą mediko diplomą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Ligoninės vadovams nusikaltėlis pateikė padirbtą mediko diplomą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Ligoninės vadovams nusikaltėlis pateikė padirbtą mediko diplomą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Ligoninės vadovams nusikaltėlis pateikė padirbtą mediko diplomą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
  B.Kondrašinas buvo aktyvus socialiniuose tinkluose.
  B.Kondrašinas buvo aktyvus socialiniuose tinkluose.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 7:58 PM

Nuo praėjusių metų lapkričio B.Kondrašinas vienoje valstybinėje Čeliabinsko klinikoje dirbo bendrosios praktikos gydytoju. Prieš tai kitoje įstaigoje dirbo psichiatru.

Šią savaitę jis buvo suimtas, kai paaiškėjo, kad visą šį laiką jis tiktai apsimetinėjo turintis medicininį išsilavinimą ir buvo padirbęs licenciją.

Pasak RT, vyro bute taip pat buvo rasti dideli kiekiai nelegalių medikamentų ir narkotikų.

Nors pacientus gydžiusio apsimetėlio istorija skandalinga savaime, paaiškėjo, kad tai tebuvo ledkalnio viršūnė – B.Kondrašinas turėjo kraują stingdančią praeitį.

Kai jam buvo vos 16 metų, rusas nužudė savo bendraklasį ir su jo kūnu atliko žiaurų ritualą – jį supjaustė, gėrė kraują, valgė kepenis.

Tuo metu B.Kondrašinas buvo nepaprastai įnikęs į okultizmo tyrinėjimą ir juodosios magijos ritualus, save pristatė kaip Baroną fon Ginczelį ir tuo metu gyveno tik su savo psichiatru tėvu.

Nors jis nebuvo populiarus mokykloje, paaugliai su juo bendraudavo, kad nusipirktų stiprių vaistų, kuriuos Borisas vogė iš tėvo spintelės. Taip B.Kondrašinas ir prisiviliojo savo auką.

Pasikvietė bendraklasį į savo namus, nužudė su mirtina doze raminamųjų vaistų, o tuomet atliko kraupų vampyrišką ritualą, gėrė savo aukos kraują iš sidabro taurės.

Nužudyto paauglio kūną jis tiesiog išmetė prie savo namų, todėl buvo greitai išaiškintas. Sulaikomas policijos jis ramiai dėstė esąs vampyras, o jo namuose buvo rastas sąrašas su dešimt pavardžių bendramokslių, kuriuos jis ketino nužudyti.

Vaikinas paskelbtas turintis rimtų psichinių sutrikimų ir 10 metų buvo gydomas psichiatrinėje ligoninėje.

Neaišku, ką jis veikė išėjęs ir kaip vėliau padirbo mediko licenciją. Dabar bus aiškinamasi, ar per jo darbo laiką nenukentėjo žmonės, ar nebuvo sukelta jokio sveikatos sutrikdymo.

Lapkritį B.Kondrašinas pradėjo darbą jau antroje ligoninėje savo karjeroje. Iš pirmosios išėjo, kai pirmą kartą pasigirdo įtarimų apie netikrą jo tapatybę.

Rusijos žiniasklaidoje teigiama, kad B.Kondrašiną jau kiek anksčiau atpažino jo buvęs bendraklasis, kai užsirašė vizitui.

Tuo metu B.Kondrašinas ankstesnėje ligoninėje dar dirbo psichiatru, specializavosi priklausomybių terapijoje. Kai jo buvęs bendraklasis nuėjo pas skyriaus vedėją ir pasakė manantis, kad įstaigoje dirba gydytojas, kuris neturi teisės užsiimti šia veikla, niekas nepatikėjo.

Skyriaus vadovas teigė matęs B.Kondrašino universiteto diplomą ir nepatikėjo paciento pasakojimu, tačiau Borisas pats netrukus pakeitė ir ligoninę, ir specializaciją.

Rusijos spauda teigia, kad į policiją dabar kreipėsi į pensiją išėjęs psichiatras, kuriam teko dirbti su Borisu. Jis internete pamatė nuotraukas, kuriuose jis pozavo su gydytojo chalatu. Ir, beje, prisistatydavo Ginczeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.