Buvęs kandidatas į Latvijos premjerus A. Guobzemas šalinamas iš savo partijos

Latvijos populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) valdyba priėmė sprendimą pašalinti buvusį savo kandidatą į ministro pirmininko postą Aldį Guobzemą iš savo narių.

Latvijos prisiekusiųjų advokatų taryba nusprendė panaikinti populistinės partijos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latvijos prisiekusiųjų advokatų taryba nusprendė panaikinti populistinės partijos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 3:45 PM

Kaip anksčiau pranešė Latvijos televizija, šios iniciatyvos ėmėsi partijos įkūrėjas Artusas Kaiminis, vienas iš jos pirmininkų.

Atitinkamus dokumentus taip pat pateikė ir kiti partijos nariai, pranešė šalies ekonomikos ministras Ralfas Nemiras.

Pagal „KPV LV“ nuostatus, sprendimas pašalinti A.Guobzemą iš partijos įsigalios praėjus mėnesiui po jo priėmimo, tačiau jis dar gali būti apskųstas partijos valdybai.

Po partijos valdybos posėdžio A.Kaiminis žurnalistams sakė, kad buvo sulaukta partijos narių pareiškimų dėl A.Guobzemo pašalinimo iš partijos, ir šiam pasiūlymui buvo pritarta dauguma balsų.

Pasak A.Kaiminio, A.Guobzemui buvo pareikštos pretenzijos dėl „nuolatinio kenkimo partijos įvaizdžiui“, be to, būta daug „patologinio melo“, kurį A.Guobzemas skelbė ir iš Saeimos tribūnos.

A.Guobzemas gali įkurti savo partiją – tą jis seniai norėjo padaryti, pridūrė A.Kaiminis. Jis taip pat neatmetė galimybės, kad paskui pašalintą politiką gali išeiti ir dar kas nors iš „KPV LV“ narių.

Vienas iš „KPV LV“ pirmininkų taip pat sakė, kad A.Guobzemą reikėtų pašalinti iš partijos parlamentinės frakcijos, tačiau kol kas šis klausimas dar nebuvo nagrinėtas.

Dar sekmadienį „KPV LV“ valdybos narė Linda Liepinia atsisakė kalbėtis su naujienų agentūra BNS apie partijos kolegos pašalinimą iš partijos.

Pats A. Guobzemas, sekmadienį paklaustas, ar ką nors žino apie šiuos ketinimus, atsakė, jog šį klausimą reikia pateikti partijos valdybai, nes jis pats apie tai nieko negirdėjęs.

Sausio 30 dieną „KPV LV“ frakcija priėmė sprendimą tęsti darbą visa sudėtimi, nors 11 jos deputatų palaikė Krišjanio Karinio vyriausybę, o penki – įskaitant A.Guozemą – jai nepritarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.