Įtariama Paryžiaus daugiabučio padegėja buvo „ką tik paleista iš psichiatrijos klinikos“

Moteris, kaip įtariama, sukėlusi 10 žmonių gyvybių nusinešusį gaisrą viename Paryžiaus daugiabutyje, buvo ką tik paleista iš psichiatrijos klinikos, trečiadienį pranešė tyrimui artimi šaltiniai.

 Gaisras nusinešė 10 žmonių gyvybę. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Gaisras nusinešė 10 žmonių gyvybę. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 4:20 PM

Manoma, kad į 5-ąją dešimtį įžengusi moteris, gyvenusi tame name, apie 12 kartų gydėsi psichiatrijos įstaigose. Sausio pabaigoje ji buvo išrašyta iš Šv. Onos psichiatrinės ligoninės, sakė šaltiniai.

Prabangiame 16-ajame Paryžiaus rajone esančioje Erlangerio gatvėje esančio daugiabučio viršutinius aukštus anksti antradienį apėmęs gaisras pagal aukų skaičių buvo didžiausias Prancūzijos sostinėje nuo 2005 metų. Per jį dar 30 žmonių buvo sužeisti.

Apie 20 ugniagesių trečiadienį tęsė paieškas išdegusiame pastate, paskelbtame nesaugiu gyventi žmonėms.

Dramatiškuose vaizdo įrašuose iš įvykio vietos, nufilmuotuose ugniagesių ir kaimynų, matyti iš langų besiveržiančios liepsnos ir gaisrininkai, lipantys siauromis kopėčiomis gelbėti išsigandusių gyventojų, kurių dalis vilkėjo tik naktinius marškinius, iš aštuonaukščio pastato.

Įtariama padėgėja buvo sulaikyta tuojau po šio incidento. Šiuo metu ji laikoma policijos psichiatrijos skyriuje.

Sulaikymo metu moteris buvo „apsvaigusi ir mėgino padegti automobilį“, nurodė policija.

Moteris jau anksčiau buvo patekusi į teisėsaugos akiratį, įskaitant incidentą dėl ugnies padarytos žalos, bet niekada nebuvo nuteista.

Ji ne kartą vaidijosi su savo kaimynu, kuris yra ugniagiasys, ir vėl buvo su juo susikivirčijusi prieš įsiplieskiant gaisrui, nurodė policija.

22 metų kaimynas antradienį sakė laikraščiui „Le Parisien“, kad jo mergina vėlai pirmadienį prašė šios moters patildyti muziką, bet sulaukę įžeidimų pliūpsnio, todėl pora iškvietė policiją.

Trečiadienį netoliese esančioje Molitoro Šv. Pranciškaus bažnyčioje buvo aukojamos specialios mišios gaisro aukoms atminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.