Rumunijoje sulaikytas plastikos chirurgu apsimetinėjęs italas

Rumunijos policija anksti trečiadienį sulaikė Italijos pilietį, kuris galimai apsimetinėjo plastikos chirurgu keliose Bukarešto klinikose.

 Pasienio policija Matteo Politi sulaikė traukinyje prie Rumunijos ir Vengrijos sienos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pasienio policija Matteo Politi sulaikė traukinyje prie Rumunijos ir Vengrijos sienos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 2:36 PM

Pasienio policija Matteo Politi sulaikė traukinyje prie Rumunijos ir Vengrijos sienos. Pranešime sakoma, kad jo atžvilgiu vyksta tyrimas dėl sukčiavimo.

38 metų M.Politi, kuris prisistatinėdavo kaip Matthew Mode, plastikos chirurgu dirbo keliose privačiose Bukarešto klinikose maždaug metus.

Medikų kolegija antradienį pareiškė, kad nėra išdavusi jam medicinos praktikos licencijos.

Rumunų sveikatos apsaugos pareigūnai, kurie taip pat turi išduoti atskirą leidimą gydytojams, sako, kad minėtam asmeniui toks dokumentas buvo išduotas 2018-ųjų kovą. Vyras pateikė suklastotą diplomą, kuriame tvirtinama, kad jis Kosove gavo gydytojo kvalifikaciją.

2011 metais Italijos žiniasklaida skelbė, kad M.Politi buvo paskirta lygtinė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad jis apsimetinėjo gydytoju neturėdamas licencijos. Tada buvo pranešta, kad tik pagrindinę mokyklą baigusiam vyrui pavyko įsidarbinti Veronos, Brešos, Turino ir Pordenonės ligoninėse pasivadinus tikro gydytojo Luigi Vincenzo Politi vardu.

Rumunų laikraštis „Libertatea“ pranešė, kad Rumunijoje įtarimų dėl M.Politi kilo vienai seselei. Ji pasakojo, kad vyras nežinojo, kaip teisingai nusiplauti rankas ar užsimauti chirurgo pirštines. Vieną kartą jo daryta krūtų didinimo operacija užtruko ne vieną, o keturias valandas, leidiniui sakė ta seselė.

Rumunijos sveikatos apsaugos ministrė Sorina Pintea savo ruožtu kaltino privačias klinikas, kad leido M. Politi dirbti neturint licencijos.

Italijos kompanija „Monza“, valdanti kelias klinikas Rumunijoje, antradienį pareiškė, kad padavė M. Politi į teismą. Pasak kompanijos, vyras atliko tik vieną operaciją – 2018-ųjų gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?