Nepaisant silpnos sveikatos, Alžyro prezidentas sieks 5-osios kadencijos

Silpnos sveikatos Alžyro prezidentas Abdelazizas Bouteflika balandį sieks penktosios prezidento kadencijos, sekmadienį skelbia valstybinė žiniasklaida.

 Silpnos sveikatos Alžyro prezidentas Abdelazizas Bouteflika balandį sieks penktosios prezidento kadencijos, sekmadienį skelbia valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Silpnos sveikatos Alžyro prezidentas Abdelazizas Bouteflika balandį sieks penktosios prezidento kadencijos, sekmadienį skelbia valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 4:51 PM, atnaujinta Feb 10, 2019, 4:53 PM

Perrinkimo jis sieks nepaisant to, kad dėl prastos sveikatos jau ne vienerius metus beveik nesirodo viešumoje.

Nuo 1999 metų Alžyrą valdantis 81 metų A. Bouteflika apie savo daugelio lauktą kandidatavimą pranešė tautai skirtame pranešime, kuris, anot Alyro oficialios naujienų agentūros APS, bus išplatintas vėliau sekmadienį.

Prezidentas pranešė ketinantis surengti „visus įtraukiančią nacionalinę konferenciją“, kurios metu būtų sprendžiami „politiniai, ekonominiai ir socialiniai“ klausimai ir būtų „siūloma praturtinti Konstituciją“, nurodo APS.

Po 2013 metais patirto insulto Alžyro prezidentas naudojasi neįgaliojo vežimėliu ir itin retai pasirodo viešumoje. Ilgą laiką jis nesakė, ar kandidatuos balandžio 18 d. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Alžyro valdančioji koalicija, kuriai priklauso ir prezidento vadovaujamas „Nacionalinis išlaisvinimo frontas“, išreiškė paramą A. Bouteflikai anksčiau šį mėnesį.

Ministras pirmininkas Ahmedas Ouyahia yra pareiškęs, kad A. Bouteflikos sveikatos būklė nėra „kliūtis“ atlikti prezidento pareigas.

Dėl Alžyro prezidento posto kovos ir 64 metų atsargos generolas Ali Ghediri, pirmasis paskelbęs apie savo kandidatavimą.

Alžyro pagrindinei islamistų partijai „Visuomenės judėjimas už taiką“ prezidento rinkimuose atstovaus Abderrazakas Makri. Ši partija mano, kad dabartinis prezidentas dėl prastos sveikatos negalės atlikti pareigų dar vieną kadenciją.

Savo ruožtu seniausia šalyje opozicinė partija „Socialistinių jėgų frontas“ sausio 25 d. pareiškė, kad savo kandidato prezidento rinkimuose nekels ir pasisakė už „aktyvų, intensyvų ir taikų boikotą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.