Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius: „Brexitas“ gali sustiprinti šalies karinę galią“

„Brexitas“ yra galimybė Jungtinei Karalystei (JK) sustiprinti karinę galią ir „pagerinti pavojingumą“, atsakant į Rusijos ir Kinijos keliamą grėsmę, teigia Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas, praneša „The Guardian“.

 „Brexitas“ yra galimybė Jungtinei Karalystei (JK) sustiprinti karinę galią ir „pagerinti pavojingumą“, atsakant į Rusijos ir Kinijos keliamą grėsmę, teigia Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas,<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 „Brexitas“ yra galimybė Jungtinei Karalystei (JK) sustiprinti karinę galią ir „pagerinti pavojingumą“, atsakant į Rusijos ir Kinijos keliamą grėsmę, teigia Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas,<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2019, 2:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2019, 2:58 PM

G. Williamsonas Karališkajame jungtinių paslaugų institute tikino, kad Jungtinė Karalystė po „Brexito“ gali tapti pasaulinės galios valstybe, besinaudojančia naujausiomis karinėmis technologijomis ir pasiruošusia įsitraukti į konfliktus su šalimis, kurios nepaiso tarptautinės teisės.

JK gynybos sekretorius, remiantis „Brexitą“ tuo metu, kai pasitraukimo iš ES sutarties vis dar nepav/yksta pasiekti, sakė, kad „Brexitas“ leis šaliai ne tik apsvarstyti gynybinius pajėgumus, bet ir tai, kaip Didžioji Britanija „gali didinti įtaką visame pasaulyje“.

„Brexitas“ mus atvedė prie didingo istorijos laikotarpio. Laikotarpio, kai mes turime stiprinti įtaką, pagerinti pavojingumą ir didinti savo masę“, – tikino G. Williamsonas.

Gynybos sekretorius savo kalboje nepamiršo ir Rusijos grėsmės bei paragino NATO stiprinti gynybos pajėgumus prieš Rusijos provokacijas.

„Rusija vis augina savo karinį arsenalą, todėl NATO privalo stiprinti gynybos pajėgumus, kad galėtų susidoroti su Rusijos prieš mus vykdomomis provokacijomis“, – tikino G. Williamsonas.

Taip pat G. Williamsonas patikino, kad dešimtys milijonų svarų bus skirti puolamojo ir gynybinio pobūdžio kibernetinėms priemonėms vystyti, kurios padės susitvarkyti su Rusijos ir Kinijos keliamais pavojais. Gynybos sekretoriaus žodžiai patvirtino pernai rugsėjį žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą Gynybos ministerijos samdomų kibernetinio saugumo specialistų skaičius išaugs nuo 500 iki 2000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Nacionalinės kibernetinio saugumo būklės ataskaitos pristatymas