Omano diplomatijos vadovas: arabų pasaulis nėra normalizavęs santykių su Izraeliu

Omano užsienio reikalų ministras Yusufas bin Alawi, kuris prieš kelias dienas buvo susitikęs su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, pareiškė, jog nėra nė kalbos apie kokį nors arabų pasaulio ir Izraelio santykių normalizavimą.

Omano užsienio reikalų ministras Yusufas bin Alawi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Omano užsienio reikalų ministras Yusufas bin Alawi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 3:46 PM

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad tokio normalizavimo nėra“, – Maskvoje po susitikimo su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Omano diplomatijos vadovas.

„Vyksta taikos procesas, besitęsiantis nuo (arabų ir Izraelio) 1973 metų karo (pabaigos) ir virtinės arabų valstybių taikos sutarties pasirašymo su Izraeliu, – kalbėjo jis. – Dar kartą noriu pabrėžti, kad normalizavimo nėra. Tai – (tebevykstantis) procesas. Palestiniečių problemos taikaus sprendinio politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis paieškų (procesas), palestiniečių valstybės kūrimo žinomu tarptautinės teisės, Jungtinių Tautų ir Arabų Lygos sprendimų pagrindu procesas“.

Praėjusią savaitę Y. bin Alawi buvo susitikęs su B. Netanyahu per tarptautinę konferenciją Artimųjų Rytų klausimais Varšuvoje. Praėjusių metų spalio mėnesį Izraelio premjeras lankėsi Omane sultono Qabooso kvietimu.

Kalbėdamas apie Sirijos narystės Arabų Lygoje atkūrimo perspektyvas, Omano URM vadovas pareiškė, kad Sirija yra viena šios organizacijos įkūrėjų. Jis taip pat pripažino, kad egzistuoja daugybė Siriją ir arabų valstybes vienijančių problemų.

„Todėl Sirijos sugrįžimas yra būtinas, tačiau šios idėjos realizavimui trukdo tam tikros kliūtys, (atsiradusios) dėl tam tikrų arabų valstybių pozicijos“, – pabrėžė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.