Venesuelos kariai blokuodami humanitarinę pagalbą nutraukė susisiekimą su Kiurasao sala

Venesuelos kariuomenė antradienį pranešė, kad valstybės sieną saugančios pajėgos reaguodamos į JAV prezidento Donaldo Trumpo grasinimus perėjo į karinę parengtį ir įšaldė susisiekimą su Nyderlandams priklausančia Kiurasao sala, iš kur planuojama tiekti venesueliečiams humanitarinę pagalbą.

 Kariuomenės vadai neseniai patvirtino savo ištikimybę prezidentui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kariuomenės vadai neseniai patvirtino savo ištikimybę prezidentui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2019, 9:19 AM

Laikinuoju prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas Guaido pažadėjo „vienu ar kitu būdu“ šeštadienį įvežti iš įvairių vietovių humanitarinės pagalbos siuntas, nepaisant kariuomenės pastangų jų neįsileisti.

Kariuomenės vadai neseniai patvirtino savo ištikimybę prezidentui Nicolas Maduro, D.Trumpui paraginus juos stoti opozicijos pusėn.

„Ginkluotosios pajėgos liks dislokuotos palei sienas ir bus budrios... siekdamos užkirsti kelią bet kokiems teritorinio vientisumo pažeidimams“, – sakė gynybos ministras Vladimiras Padrino.

Aukšto rango vadas Vladimiras Quintero vėliau patvirtino žiniasklaidos pranešimus, kad Karakasas nurodė laikinai nutraukti oro ir jūrų susisiekimą su Kiurasao ir kaimyninėmis Nyderlandų Antilų grupės Arubos ir Bonero salomis.

Maisto ir vaistų tiekimas nuo ekonomikos krizės padarinių kenčiantiems venesueliečiams atsidūrė N.Maduro ir J.Guaido kovos dėl valdžios centre.

Humanitarinės atsargos šiuo metu sandėliuojamos Kolumbijoje, netoli Venesuelos sienos, ir J.Guaido nori įvežti siuntas per Braziliją ir prie Venesuelos krantų esančios Kiurasao salos teritoriją.

Vienas brazilų prezidento atstovas patvirtino, kad jo šalis bendradarbiaudama su JAV siekia pristatyti atsargas Venesuelai, bet pabrėžė, jog venesueliečiams teks patiems atsiimti prekes per sieną.

N.Maduro tvirtina, kad pagalbos planas yra pretekstas JAV invazijai. Jis įsitikinęs, kad krizę Venesueloje sukėlė Vašingtono sankcijos ir „ekonominis karas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.