Dublino oro uostas trumpam sustabdė skrydžius dėl pastebėto drono

Dublino oro uostas ketvirtadienį paskelbė atnaujinantis skrydžius, sustabdytus maždaug 15-ai minučių dėl pastebėtos bepilotės skraidyklės.

 Dublino oro uostas ketvirtadienį paskelbė atnaujinantis skrydžius, sustabdytus maždaug 15-ai minučių dėl pastebėtos bepilotės skraidyklės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dublino oro uostas ketvirtadienį paskelbė atnaujinantis skrydžius, sustabdytus maždaug 15-ai minučių dėl pastebėtos bepilotės skraidyklės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 2:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2019, 3:56 PM

„Skrydžių operacijos dabar jau atnaujintos... po ankstesnio drono pastebėjimo, – sakoma apie vidurdienį (14 val. Lietuvos laiku) paskelbtoje oro uosto administracijos „Twitter“ žinutėje. – Atsiprašome už nepatogumus. Keleivių saugumas visuomet yra mūsų svarbiausias prioritetas.“

Bepilotėms skraidyklėms pastaruoju metu smarkiai išpopuliarėjus jos kelia vis didesnį pavojų aviacijai.

Dublino oro uostas, esantis maždaug už 10 km į šiaurę nuo miesto centro, 2017 metais aptarnavo beveik 30 mln. keleivių.

Jame veikia dešimtys oro bendrovių, rengiančių skrydžius daugiau kaip 180 maršrutų į 42 šalis.

Prieš Kalėdas dėl pastebėtų dronų daugiau kaip 100 tūkst. keleivių buvo įstrigę arba vėlavo Londono Gatviko oro uoste, kuris pagal aptarnaujamų skrydžių skaičių yra antrasis Didžiojoje Britanijoje. Tąsyk visi skrydžiai buvo sustabdyti tris dienas.

Tuo tarpu Londono Hitrou oro uoste, kuris yra judriausias, sausį irgi apie valandai buvo sustabdęs išvykstančius reisus, pastebėjus skraidyklę.

Šią savaitę Jungtinės Karalystės vyriausybė nurodė, kad nuo ateinančio mėnesio zonos aplink oro uostus, kuriose draudžiama leisti bepilotes skraidykles, išplečiamos iki trijų mylių (4,8 km) spindulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.