Neįtikėtina istorija: kol buvo užsienyje, vyras gimtinėje gavo teistumą ir atsėdėjo kalėjime

Bandydamas išvykti į JAV Rusijos pilietis Ašotas Simonianas sužinojo, kad yra tris kartus teistas, nors niekuo nenusikalto. Galiausiai vyras išsiaiškino, kad jo tapatybe seniai naudojasi kitas asmuo.

A.Simonianas piktinosi, kad Rusijos institucijos per daug nesigilindamos išdavė jo pasą kitam asmeniui.<br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
A.Simonianas piktinosi, kad Rusijos institucijos per daug nesigilindamos išdavė jo pasą kitam asmeniui.<br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 6:42 AM

A.Simonianas 2014 m. laimėjo žaliąją kortelę ir ruošėsi išvykti į JAV. Tačiau tvarkydamas dokumentus sužinojo, neva yra tris kartus teistas. Tuo metu Rusijos pilietybę turintis vyras gyveno Armėnijoje, kur išvyko 2008 m. po vestuvių, rašo lenta.ru.

Nuėjęs į Rusijos ambasadą Jerevane jis bandė gauti reikalingus dokumentus išvykai į JAV, tačiau ten sužinojo, kad yra teistas už vagystes.

Nors nuo 2008 m. vyras nebuvo Rusijoje, šios šalies įstaigos tvirtino, kad jis ne tik spėjo padaryti nusikaltimą, bet ir sėdėjo kalėjime.

Neįtikino jų ir tai, kad A.Simoniano pase yra antspaudai, patvirtinantys sienos kirtimą tuo metu, kai jis neva atliko įkalinimo bausmę.

Kol vyras bandė aiškintis, kas nutiko, jis ir vėl buvo nuteistas.

Maskvoje 2015 m. jam skirta ketverių metų kalėjimo bausmė už vagystę. Tiesa, jis ir vėl buvo Armėnijoje.

„Atvykau į Rusiją, o prokuratūroje man buvo pasakyta, kad esu teistas jau net ne du, o tris kartus. Jie irgi nustebo. Kas gi sėdėjo kalėjime, jei aš laisvėje?“ – pasakojo A.Simonianas.

2015 m. A.Simonianas nuėjo į banką ir sužinojo, esą jo pasas negalioja.

Vyras galiausiai išsiaiškino, kad dar 2009 m. Belgorode A.Simoniano vardu buvo išduotas naujas pasas, tik dokumente visai kito vyro nuotrauka.

„2009 m. buvau Armėnijoje, vėliau pasu naudojausi ne kartą, pradėjau verslą, o, pasirodo, mano pasas tuo metu jau negaliojo. Jie išdavė nusikaltėliui pasą su mano asmeniniais duomenimis“, – piktinosi A.Simonianas.

Netrukus vyras išsiaiškino, kad jo vardu pasas išduotas buvusiam jo klasės draugui Rubenui Gevorkianui. Vyras prieš 15 metų padėjo A.Simonianui parduoti automobilį ir turėjo jo paso kopiją.

Kai R.Gevorkianą suėmė pirmą kartą, jis neturėjo jokio dokumento, išskyrus minėtą kopiją su neryškia nuotrauka. Taip visa istorija ir įsisuko.

Nors 2018 metais A.Simonianui pavyko pasiekti, kad teistumai jam būtų panaikinti, o tapatybė grąžinta, informacija apie tai į sistemą neįkelta iki šiol, tad vyras oficialiai vis dar laikomas nusikaltėliu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.