Amerikiečių diplomatas: JAV griežtins sankcijas Rusijai, kol ši negrąžins Krymo Ukrainai

JAV ir toliau taikys sankcijų politiką Rusijos atžvilgiu, kol ši šalis negrąžins aneksuoto Krymo Ukrainai, antradienį pareiškė Jungtinių Valstijų specialusis atstovas Kijeve Kurtas Volkeris.

 Kurtas Volkeris ir P.Porošenka.<br> AP nuotr.
 Kurtas Volkeris ir P.Porošenka.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 9:57 PM

„JAV nepriims ir nepalaikys Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. Rusija, palaikydama savo okupaciją, masiškai pažeidžia žmogaus teises. Mes ir toliau tęsime bei griežtinsime sankcijas (Maskvai), kol bus grąžintas Krymas“, – parašė diplomatas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Rusija atplėšė Krymą nuo Ukrainos 2014 metų kovą, pasiuntusi į pusiasalį savo pajėgas po Kijeve įvykusio provakarietiško Maidano sukilimo, nuvertusio Kremliaus palaikomą vyriausybę.

Dėl šio žingsnio, nepripažįstamo Ukrainos ir tarptautinės bendruomenės, Europos Sąjunga ir JAV paskelbė Rusijai griežtų ekonominių sankcijų, tačiau Maskva teigia, kad ši tema yra visam laikui uždaryta ir kad Krymas yra jos teritorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.