Austrija atskleidė milijoninę sukčiavimo internete schemą

Austrijos policija paskelbė atskleidusi finansinio sukčiavimo internete schemą, kuria pasinaudojus iš Europos gyventojų buvo išviliota apie 100 mln. eurų.

Nuo internetinių sukčių visoje Europoje nukentėjo keli tūkstančiai žmonių.<br>123RF iliustr.
Nuo internetinių sukčių visoje Europoje nukentėjo keli tūkstančiai žmonių.<br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 5:24 PM

Schemoje buvo naudojamos apgaulingos interneto platformos, kuriose neva prekiauta valiutomis ir kriptovaliutomis bei aukštos rizikos finansiniais įrankiais, žinomais kaip „dvigubi pasirinkimai“.

Pasak Austrijos federalinės kriminalinės policijos tarnybos atstovo Vincenzo Kriegs-Au, manoma, kad visoje Europoje nuo sukčių nukentėjo keli tūkstančiai žmonių.

Sukčiai, kurių veikla buvo tiriama nuo 2017-ųjų vidurio, naudojosi e. laiškais, socialiniais tinklais ir skambučių centrais, kad pasiektų aukas. Nors interneto svetainių veiklą pirmieji atskleidė Austrijos pareigūnai, didžioji dalis sukčių tinklo infrastruktūros yra Bulgarijoje ir Čekijoje.

Kaip pranešė Austrijos teisėsauga, tarptautinė tyrėjų komanda bendradarbiavo su šalių policija.

Tyrėjų teigimu, sausio pabaigoje ir vasario pradžioje buvo įvykdytos kratos keliose vietose Bulgarijoje, kurių metu sulaikytas pagrindinis įtariamasis. Kratų metu rastos šešiaženklės pinigų sumos ir keli terabaitai duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.