Šeimai pasipylė ašaros: po milžiniško gaisro nesitikėjo tokio stebuklo

Šuo vardu Kingstonas sugrįžo pas savo šeimą praėjus 101 dienai nuo išsiskyrimo. Šuo iššoko iš šeimininkų sunkvežimio, kai jie evakavosi iš namų Šiaurės Kalifornijoje siaučiant miškų gaisrams. Tokių paklydėlių nuo rudens klaidžioja dar šimtai.

M.Ballejos susitiko su šuneliu Kingstonu Paradaiso mieste praėjus 101 dienai nuo išsiskyrimo.<br>AP nuotr.
M.Ballejos susitiko su šuneliu Kingstonu Paradaiso mieste praėjus 101 dienai nuo išsiskyrimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-26 20:33

12 metų japonų Akitos veislės šuo anksčiau gyveno Bellejosų namuose Paradaise. Tačiau kai link jų namų artėjo liepsnos, šeimai teko būstą palikti.

Kai šeima vyko iš namų savo sunkvežimiu, supanikavęs Kingstonas iššoko ir pabėgo į miestelį, kurį vėliau apsupo liepsnos.

Gaisre Paradaise žuvo 85 žmonės, o 15 tūkst. namų buvo sunaikinti. Tačiau Kingstonas liko gyvas, o jo šeimininkai visą šį laiką neprarado vilties augintinį susigrąžinti.

„Kai išgirdau, kad jis gyvas, ėmiau verkti, – sakė Gabrielis Ballejosas, kuris visur apylinkėse buvo prikabinęs daugybę skrajučių, nuolat skambindavo benamių gyvūnų prieglaudoms. – Aš taip juo didžiuojuosi. Man sunku patikėti, kad jis liko gyvas. Jis tikras kovotojas, amerikietiškos dvasios įsikūnijimas.“

„Kas vakarą prašydavau tėčio, kad eitume jo ieškoti“, – pasakojo G.Ballejoso duktė Maleah.

Šeima skambučio apie atsiradusį šunį sulaukė vėlų sekmadienio vakarą. Savanoriai benamių gyvūnų gelbėtojai pamatė besibastantį veislinį šunį, jį sugavo ir nuvežė į prieglaudą „Friends of Camp Fire Cats“.

Tuomet pagal skrajutes atpažino, kad tai veikiausiai Ballejosų augintinis, ir susisiekė su šeimininkais.

Šeima mano, kad Kingstonas maitinosi klaidžiodamas po Paradaiso apylinkes ir medžiodamas skunkus. Dar iki gaisro jis mėgo gaudyti šiuos nedidelius gyvūnus, o kai šeima parsivežė šunį, visas jo kailis buvo prisigėręs skunkų dvoko.

Nuo tada, kai Kalifornijos šiaurėje pernai vėlyvą rudenį siautėjo gaisrai, „Friends of Camp Fire Cats“ pasakojo išgelbėję daugiau nei 200 naminių gyvūnėlių.

Savanoriai vis dar stato spąstus, kad besibastančias namines kates ir šunis sugautų, o tada parsivežtų į prieglauda, pašertų ir rastų jų šeimininkus.

„Jeigu tik turėtume pakankamai išteklių, kas vakarą galėtume sugauti po 50 besiblaškančių gyvūnų“, – tikino prieglaudos atstovai.

Parengta pagal AP informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.