Didėjant įtampai dėl Kašmyro Pakistanas uždarė savo oro erdvę

Didėjant nuogąstavimams dėl visapusiško konflikto su kaimynine Indija, Pakistanas trečiadienį uždarė savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija ir kariškiai.

 Didėjant nuogąstavimams dėl visapusiško konflikto su kaimynine Indija, Pakistanas trečiadienį uždarė savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija ir kariškiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Didėjant nuogąstavimams dėl visapusiško konflikto su kaimynine Indija, Pakistanas trečiadienį uždarė savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija ir kariškiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 11:51 AM

Civilinės aviacijos administracija socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „oficialiai uždariusi savo oro erdvę iki atskiro pranešimo“, o Pakistano kariškių atstovas sakė, kad toks sprendimas buvo priimtas „dėl susidariusios padėties“.

Šaltinis aviacijos administracijoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad visoms oro bendrovėms nurodyta „iki atskiro pranešimo sustabdyti savo veiklą Pakistane“.

Kiek anksčiau Pakistanas pranešė savo oro erdvėje trečiadienį numušęs du Indijos oro pajėgų lėktuvus ir tai pavojingai padidino įtampą tarp šių branduolinį ginklą turinčių kaimynių.

Pakistanas sakė sučiupęs mažiausiai du Indijos pilotus, kurių vienas dabar gydomas ligoninėje.

Mažiausiai penki Indijos oro uostai taip pat buvo uždaryti, atšaukiama daug skrydžių, sakė Indijos aviacijos pareigūnai, nesutikę skelbti savo pavardžių.

Indijos aviacijos administracija kol kas neatsakė į prašymus oficialiai pakomentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.