Pakistanui uždarius savo oro erdvę sutriko kelionės Azijoje

Pakistanui laikinai uždarius savo oro erdvę, Azijoje sutriko susisiekimas lėktuvais, ypač tarp Azijos ir Europos.

 Pakistanui laikinai uždarius savo oro erdvę, Azijoje sutriko susisiekimas lėktuvais, ypač tarp Azijos ir Europos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pakistanui laikinai uždarius savo oro erdvę, Azijoje sutriko susisiekimas lėktuvais, ypač tarp Azijos ir Europos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 8:36 AM

Pakistano aviacijos pareigūnai sakė, kad oro erdvė vėl bus atidaryta ketvirtadienį vidurnaktį (21 val. Lietuvos laiku).

Pakistanas oro erdvę trečiadienį staiga uždarė pranešęs, kad virš savo teritorijos numušė du Indijos oro pajėgų lėktuvus ir sučiupo mažiausiai du Indijos pilotus. Incidentas smarkiai padidino įtampą tarp branduolinių ginklų turinčių kaimynių ir pakurstė nuogąstavimus dėl visapusiško konflikto.

Indija taip pat uždarė mažiausiai penkis oro uostus šalies šiaurėje, atšaukta daug skrydžių.

Kinijos oro bendrovė „Air China“ atšaukė ketvirtadienio skrydžius iš Pekino į Islamabadą. Tailando oro linijos „Thai Airways“ paskelbė, kad į Europą skrendantys lėktuvai aplenks Pakistano oro erdvę.

„Thai Airways“ atšaukus 27 skrydžius virš Pakistano, daugiausia į Europą ir iš jos, ketvirtadienį Bankoke įstrigo kone 5 tūkst. turistų. Trys keleiviniai lėktuvai ketvirtadienį turėjo grįžti į Bankoko Suvarnabhumio oro uostą.

„Laukiame leidimo skristi virš kitų šalių, – sakė „Thai Airways“ atstovė, kuri nurodė, kad Iranas jau atmetė tokį prašymą.

„Dabar kalbamės su Kinija“, – sakė atstovė ir pridūrė, kad įstrigę keleiviai kompanijos sąskaita apgyvendinami viešbučiuose.

Tačiau susierzinimas pagrindiniame Bankoko oro uoste didėjo.

„Jau laukiame čia 11 ar 12 valandų, – sakė 55 metų vokiečių turistė Gerda Heinzel, po atostogų Pukete turinti išskristi į Miuncheną. – Nieko negavome valgyti, neturime kur apsistoti. Nėra vokiškai kalbančių darbuotojų, kurie mums padėtų.“

Skrydžių, įskaitant skrydžius į Londoną, Paryžių, Briuselį ir Milaną, atšaukimas yra smūgis Tailando oro bendrovei per vieną intensyviausių turizmo sezonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.