Buvęs D. Trumpo advokatas Kongrese ant jo pylė purvą

„Aš daugiau nebesaugau Donaldo Trumpo“, – liudydamas Kongrese pareiškė buvęs lyderio advokatas Michaelas Cohenas. Savo buvusį bosą jis išvadino rasistu, sukčiumi ir perspėjo prezidento bendražygius.

M.Cohenas (nuotr.) per liudijimą Kongreso nariams apgailestavo, kad apskritai dirbo D.Trumpui ir melavo net jo žmonai, pirmajai JAV poniai M.Trump.<br>AP nuotr.
M.Cohenas (nuotr.) per liudijimą Kongreso nariams apgailestavo, kad apskritai dirbo D.Trumpui ir melavo net jo žmonai, pirmajai JAV poniai M.Trump.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 2:52 PM

„Pažiūrėkit, kas man nutiko. Turėjau puikų gyvenimą. Turiu gražią žmoną, du nuostabius vaikus. Pasiekiau finansinę sėkmę sulaukęs 39 metų.

Dirbau ponui Trumpui ne todėl, kad turėjau tai daryti, o todėl, kad norėjau. Bet dėl to praradau viską“, – per savo liudijimą Kongrese sakė 52-ejų teisininkas, kuris jau yra nuteistas kalėti už nusikaltimus, kurie iš dalies susiję ir su jo darbu dabartiniam JAV vadovui.

Prezidento portretas, kurį piešė M.Cohenas, buvo be šviesių spalvų. Advokatas teigė, kad verslininkas pakišo savo artimiausių darbuotojų ratą, kad pats apsisaugotų nuo bet kokių kaltinimų.

„Jis tarsi gangsteris, kuris reikalauja aklo savo pavaldinių lojalumo“, – teigė M.Cohenas ir pasakojo, kad dažnai buvo priverstas grasinti žmonėms, jog jie nedrįstų atskleisti informacijos apie D.Trumpą.

M.Cohenui net teko daryti spaudimą buvusioms D.Trumpo mokymo įstaigoms, kad jų vadovai neatskleistų, kokius pažymius prezidento posto siekęs respublikonas gaudavo per pamokas.

Jis Kongresui parodė laišką, kurį išsiuntė šių įstaigų vadovams: „Tai žmogus, kuris nurodė man grasinti universitetui ir visoms mokykloms, kad jos nedrįstų viešinti jo pažymių.

Aš grasinau joms civilinėmis ir baudžiamosiomis bylomis.

Juokinga, kad jis visuomet puolė Baracką Obamą, kad jis neatskleidžia savo pažymių, ir vadino jį prastu mokiniu.“

Buvęs 72-ejų D.Trumpo advokatas dar kartą patikino, kad jo vadovas žinojo, jog bus mokama pornografijos aktorei, kad ji meluotų spaudai.

Jis kompensavo advokatui jo sumokėtą sumą.

Maža to, D.Trumpas prašė, kad advokatas pameluotų ir prezidento žmonai Melaniai Trump.

„Aš labai gailiuosi melavęs pirmajai poniai. Ji – geras ir mielas žmogus, aš ją labai gerbiu“, – sakė M.Cohenas.

Vietname susitikime su Šiaurės Korėjos lyderiu dalyvavęs prezidentas D.Trumpas buvusį patikėtinį išvadino melagiu.

„Ponas Cohenas daug primelavo, – apie buvusio advokato liudijimą dar lankydamasis Vietname sakė D.Trumpas, bet netikslino, ką laiko melu. – Surengti tokį melagingą liudijimą, kai vyksta toks svarbus susitikimas, yra siaubinga.“ (BBC, AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.