Pakistanas iš dalies atidaro savo oro erdvę

Pakistanas penktadienį iš dalies atidarys savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija (CAA).

 Pakistanas penktadienį iš dalies atidarys savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija (CAA).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pakistanas penktadienį iš dalies atidarys savo oro erdvę, pranešė Civilinės aviacijos administracija (CAA).<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 12:48 PM

Oro erdvė bus atidaryta 18 va. vietos (15 val. Lietuvos) laiku skrydžiams į Islamabadą, Pešavarą, Karačį bei Kvetą ir iš jų, naujienų agentūrai AFP sakė CAA atstovas Aamiras Mehboobas.

Kiti oro uostai bus „atidaryti palaipsniui“, pridūrė jis.

CAA socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad keleiviai turėtų susisiekti su savo oro bendrovėmis dėl tolesnių detalių.

Pakistanas savo oro erdvę uždarė trečiadienį, paskelbęs, kad jo kariškiai numušė du Indijos karo lėktuvus ir sučiupo vieną pilotą. Incidentas smarkiai padidino įtampą tarp branduolinį ginklą turinčių kaimynių.

Vėliau penktadienį pilotas turėtų būti sugrąžintas Indijai ir tai galėtų deeskaluoti krizę, bet kol kas apibusės atakos ginčijamame Kašmyro regione tęsiasi ketvirtą dieną iš eilės. Tai rimčiausia konfrontacija tarp kaimynių per du pastaruosius dešimtmečius.

Pakistanui uždarius savo oro erdvę daug oro bendrovių turėjo perplanuoti savo skrydžius, visame pasaulyje įstrigo tūkstančiai keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.