„Stebuklas“ atsirūgo: žmogų iš numirusių „prikėlęs“ pastorius stos prieš teismą

Pietų Afrikos Respublikoje kelių laidojimų namų vadovai tvirtina, kad save pranašu pasiskelbusį asmenį, kuris teigia iš mirusiųjų prikėlęs žmogų, ruošiasi paduodi į teismą.

Pietų Afrikos Respublikoje kelių laidojimų namų vadovai tvirtina, kad save pranašu pasiskelbusį asmenį, kuris teigia iš mirusiųjų prikėlęs žmogų, ruošiasi paduodi į teismą.<br>„Facebook“ nuotr.
Pietų Afrikos Respublikoje kelių laidojimų namų vadovai tvirtina, kad save pranašu pasiskelbusį asmenį, kuris teigia iš mirusiųjų prikėlęs žmogų, ruošiasi paduodi į teismą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 12:33 PM

Paskutiniu metu internete žaibiškai išplito vaizdo įrašas, kuriame pastorius Alphas Lukau šaukia „kelkis“ neva karste gulinčiam lavonui. Jis staiga pašoka ir „prisikelia iš numirusiųjų“. BBC rašo, kad toks aktas susilaukia gausaus aplink pastorių susirinkusių žmonių palaikymo.

Laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės teigia, kad jomis buvo manipuliuota, kad įsitrauktų į šią aferą.

Žmogaus prikėlimo iš mirusiųjų „stebuklas“ įvyko Johanesburgo mieste. Tokius pastoriaus veiksmus smerkia daugelis žmonių.

„Tokie stebuklai nevyksta. Jie yra skirti išvilioti pinigus iš viltį praradusių žmonių“, – tvirtino Pietų Afrikos Respublikos Kultūrinių, religinių ir kalbinių bendrijų apsaugos ir skatinimo komisija.

Nuo aferos nukentėjo trys laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės.

Viena įmonė buvo apgauta, kai į juos kreipėsi mirusiojo giminaičiai, kurie pasakojo, kad susikivirčijo su prieš tai jiems paslaugas teikusia įmnes.

Kita įmonė tvirtina, kad jų lipdukai buvo užklijuoti ant jiems nepriklausančio katafalko. Karstas buvo pirktas iš trečios bendrovės.

Tokius pastoriaus veiksmus pasmerkė daugelis šalyje veikiančių religinių grupuočių.

Tai nėra pirmas kartas, kada įvairūs dvasininkai Pietų Afrikos Respublikoje tvirtina galintys atlikti įvairius stebuklus.

Praėjusiais metais vienas pastorius žmones apipurškė pesticidu, kuris, anot jo, galėjo išgydyti vėžį ir ŽIV. Teismas vyrą pripažino kaltu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.