Lenkijoje gerbiamas milijonierius pasirodė esąs sadistas ir prievartautojas

Prieš keletą dienų Lenkijos miesto Poznanės pareigūnai sulaikė kelerius metus besislėpusį milijonierių Mareką W. Anksčiau ne vieną įmonę turėjęs vyras, kaip paaiškėjo, ne tik tyčiodavaosi iš savo darbuotojų, bet ir smurtaudavo prieš juos, o kompanijose dirbusios moterys buvo verčiamos su juo lytiškai santykiauti.

 Policijos pareigūnams galiausiai pavyko sugauti bėglį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Policijos pareigūnams galiausiai pavyko sugauti bėglį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-02 13:44

„Niekada nesutikau žmogaus, kuris turėtų tokių stiprių sadistinių polinkių. Jis išnaudodavo ir tyčiodavosi iš žmonių, kurie buvo vienaip ar kitaip nuo jo priklausomi. Maža to, turtai ir pažintys jam leisdavo išsisukti nuo teisingumo“, – pasakojo reportažą apie Mareką W. parengęs žurnalistas Michalas Fuja.

48-erių verslininkas turi ne vieną žemės sklypą Nova Sulėje ir jos apylinkėse. Jis taip pat buvo devynių verslų bendrasavininku, rašo TVN24.

Prieš šešerius metus Marekas W. buvo sulaikytas, kai vairavo savo prabangų automobilį. Tuo metu jo turtas buvo vertinamas 40 milijonų zlotų (9 mln. eurų).

Nemalonumų verslininkas sulaukė dėl 25 jo darbuotojų parodymų. Jam buvo pateikti 44 kaltinimai, daugiausia kurių buvo susiję su darbuotojų teisių pažeidimais. Kaltinamuosiuose aktuose taip pat buvo minimi sadizmo atvejai: teigiama, kad Marekas W. savo darbuotojui yra įsmeigęs rašiklį į ranką, liepęs nuogam bėgioti aplink įmonės pastatą.

Kaip tikino Mareko W. darbuotojai, verslininkas naudojo prieš juos fizinį ir psichologinį smurtą.

„Jis mus spardydavo, smaugdavo, mušdavo. Žmonių kankinimas jam teikė malonumą. Jis mane uždarydavo moduliniame name įmonės teritorijoje. Ant durų pakabindavo grandinę, išeiti nebuvo kaip. Sėdėjau visą savaitgalį neturėdamas maisto“, – pasakojo Mareko W. įmonėje dirbęs statybų vadovas.

Versdavo lytiškai santykiauti

Buvusios Mareko W. darbuotojos apkaltino vyrą seksualiniu išnaudojimu. Dvi moterys tikino, kad verslininkas versdavo jas su juo lytiškai santykiauti. Pirmojo teigė, kad buvo priversta tai daryti 11 kartų. Esą kai moteris atsisakydavo su juo santykiauti, jis grasino ją užmušti ir nuskriausti jos vaiką.

Dėl kaltinimų prievartavimu Marekui W. buvo skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Dar ketverių metų nelaisvės jam skirta už tai, kad neteisėtai gavo maždaug milijoną eurų iš Europos Sąjungos fondų.

Tačiau Marekas W. bandė vilkinti savo bylas. Jis užversdavo teismą vis naujais dokumentais, neatvykdavo į posėdžius dėl ligos, nuolat keisdavo gyvenamąją vietą, tad teismas negalėdavo nusiųsti jam šaukimo į bylos svarstymą.

2017 m. Zierolos Guros teismas galiausiai išdavė jo arešto orderį. Tačiau Marekas W. iki tol jau buvo spėjęs išvykti iš Lenkijos.

2018 m. Poznanės pareigūnai sužinojo, kad Marekas W.sugrįžo į gimtinę. Vyras buvo pasikeitęs išvaizdą, užsiauginęs barzdą. Jis ir vėl nuolat keisdavo gyvenamąją vietą, kad jo nesusektų policija. Tačiau prieš kelias dienas Mrekas W. pakliuvo į teisėsaugos rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.