Užgriuvusioje Indonezijos šachtoje spengiant tylai gelbėtojai tikisi stebuklo

Sunkius gelbėjimo darbus prie Indonezijoje užgriuvusios nelegalios aukso kasyklos prižiūrintis pareigūnas sakė, kad dešimčių po žeme įstrigusių kalnakasių balsų nebesigirdi, bet pastangos juos pasiekti šeštadienį tęsiamos.  

 Nuo penktadienio niekas nebuvo išgelbėtas iš užgriuvusios kasyklos stačiame kalno šlaite.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nuo penktadienio niekas nebuvo išgelbėtas iš užgriuvusios kasyklos stačiame kalno šlaite.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 10:23 AM

Atokiame Sulavesio salos rajone gelbėtojai karštligiškai ieškojo gyvųjų po antradienį vakare griūties sukeltos žemės nuošliaužos. Penktadienį buvo pradėtas naudoti ekskavatorius ir kol jis bei kita sunkioji technika dirba, gelbėtojai nebando patekti į kasyklos vidų, sakė Abdul Muinas Paputunganas.

Nuo penktadienio niekas nebuvo išgelbėtas iš užgriuvusios kasyklos stačiame kalno šlaite. Žuvusiųjų skaičius tebėra aštuoni, iki penktadienio buvo išgelbėta 20 žmonių. Pareigūnai mano, kad po žeme dar yra maždaug 30 kalnakasių.

„Nuo vakar negirdėjome balsų iš vidaus. Ketvirtą (gelbėjimo operacijos) dieną gyvybės ženklai išnyko, – sakė A. M. Paputunganas. – Bet mes vis tiek bandome juos išgelbėti, net jei šiuo metu atrodo, kad jie gali išgyventi tik per stebuklą.“

Pasak jo, ekskavatoriaus naudojimas yra rizikingas dalykas, nes gali susidaryti nauja nuošliauža, o pats ekskavatorius gali nuslysti į tarpeklį. Gelbėjimo operacijoje dalyvauja daugiau kaip 200 žmonių iš įvairių agentūrų.

Nelicencijuota kasykla įgriuvo dešimtims žmonių kasant auksą, dėl nestabilaus grunto staiga lūžus spyriams ir perdangos lentoms.

Indonezijoje yra daug nelicencijuotų aukso kasybos vietų, kuriose nesilaikoma beveik jokių saugos reikalavimų. Tokios kasyklos suteikia menką pragyvenimą tūkstančiams žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.