Mianmaro policija konfiskavo didžiules metamfetamino tablečių siuntas

Mianmaro pareigūnai praėjusį savaitgalį konfiskavo daugiau kaip 10 mln. metamfetamino tablečių, vertų 13,3 mln. dolerių (11,7 mln. eurų), pirmadienį pranešė policija.

 Mianmaro pareigūnai praėjusį savaitgalį konfiskavo daugiau kaip 10 mln. metamfetamino tablečių, vertų 13,3 mln. dolerių (11,7 mln. eurų), pirmadienį pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mianmaro pareigūnai praėjusį savaitgalį konfiskavo daugiau kaip 10 mln. metamfetamino tablečių, vertų 13,3 mln. dolerių (11,7 mln. eurų), pirmadienį pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-04 11:44

Tai dar vienas didžiulis konfiskuotas šių narkotikų kiekis šalyje, kuri yra laikoma didžiausia metamfetamino gamintoja pasaulyje.

Kokybiškas metamfetaminas – „ledas“ – kontrabanda gabenamas iš Mianmaro sudėtingais tinklais į tokias išsivysčiusias rinkas kaip Japonija, Pietų Korėja ir Australija.

Prastesnės kokybės tabletės su kofeinu tiekiamos nepasotinamai vidaus rinkai ir didelėms narkomanų bendruomenėms Tailande ir Bangladeše.

Du atskiri reidai, per kuriuos buvo konfiskuoti minimi narkotikai, savaitgalį buvo surengti šalies vakaruose, Magvės regione ir Maungdo regione Rachinų valstijoje, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Tai didžiausias šiais metais konfiskuotas narkotikų kiekis šalyje ir didžiausias per visą istoriją Maungdo regione Rachinų valstijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pulkininkas Win Ko Ko.

Siunta tikriausiai buvo skirta Bangladešui, kur šie narkotikai tapo lengvu pajamų šaltiniu musulmonų rohinjų pabėgėliams, plūdusiems per sieną po 2017 metais armijos vykdytos kampanijos.

Tačiau dauguma narkotikų pagaminami kitoje Mianmaro pusėje, konflikto draskomoje rytinėje Šanų valstijoje, kurios didelės dalies centrinė vyriausybė nekontroliuoja.

Tikslių gamybos skaičių gauti neįmanoma, bet ekspertai sako, kad didelių siuntų konfiskavimas niekaip neveikia narkotikų kainų. Tai rodytų, kad konfiskuojama tik maža jų dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.