„Airbnb“ būstą išnuomojęs vyras nužudė savo svečią

Netoli Melburno Australijoje svečiui butą „Airbnb“ būsto nuomos platformoje išnuomojęs 42-ejų Jasonas Coltonas teisme bandė neigti savo kaltę dėl Ramiso Jonuzi nužudymo, bet buvo pripažintas kaltu.

 „Airbnb“ atstovai tikino buvę labai nuliūdinti incidento ir jau pašalinę J.Coltono būstą iš savo svetainės.  <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 „Airbnb“ atstovai tikino buvę labai nuliūdinti incidento ir jau pašalinę J.Coltono būstą iš savo svetainės.  <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 11:08 AM, atnaujinta Mar 6, 2019, 12:00 PM

Nors nusikaltimas įvykdytas dar 2017 m. spalį, teismo nuosprendis buvo priimtas vos prieš porą dienų. Proceso metu buvo išaiškinta, kad J.Coltonas nužudė 36-erių R.Jonuzi dėl to, kad pastarasis nesumokėjo 131 euro už kambario nuomą, rašo BBC.

Tiesa, J.Coltonas sakė nenorėjęs nei žudyti, nei rimtai sužeisti savo svečio, o tik jį pamokyti. Tačiau viskas pakrypo bloga linkme.

Kaip paaiškėjo, du kiti vyrai prisidėjo prie nužudymo – jie laikė R.Jonuzi, kol J.Coltonas jį mušė.

Australijos spauda pranešė, kad tuo metu R.Jonuzi dirbo statybininku, išsinuomojęs būstą esą dėl to, kad turėjo asmeninių problemų, nuo kurių norėjo trumpam pabėgti apsigyvenęs ramioje vietoje.

Iš pradžių R.Jonuzi kambarį išsinuomojo trims dienoms, bet vėliau paprašė pasilikti savaitę. Būstas priklausė trims vyrams – J.Coltonui, Craigui Levy ir Ryanui Smartui.

Teismas nustatė, kad maždaug aštuntą valandą vakaro vyras susikrovė daiktus, užrakino kambarį ir ruošėsi išeiti. Tuomet būsto savininkai su juo susiginčijo dėl nesumokėtų pinigų.

Prokuroras Markas Gibsonas sakė, kad J.Coltonas užpuolė R.Jonuzi pirmas. Vyras jį stvėrė, trenkė į sieną ir ėmė smaugti.

Vėliau du jo bendrininkai laikė pinigų nesumokėjusį svečią, o J.Coltonas jį mušė, kol šis prarado sąmonę. Trijulė galiausiai ištempė R.Jonuzi į kiemą ir egzekuciją tęsė toliau.

J.Coltonas teisme tikino nežinojęs, kad savo veiksmais gali atimti gyvybę. Jis tikino tik norėjęs pamokyti R.Jonuzi.

Dabar už nužudymą J.Coltunui gali grėsti laisvės atėmimas iki gyvos galvos. C.Levy ir R.Smartas buvo nuteisti dar praėjusių metų rudenį. Pirmajam skirtas devynerių metų laisvės atėmimas, antram – septyneri su puse metų kalėjimo.

„Airbnb“ atstovai tikino buvę labai nuliūdinti incidento ir jau pašalinę J.Coltono būstą iš savo svetainės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.