Per plauką nuo katastrofos: „Air France“ lėktuvas su 500 keleivių ore neteko vieno variklio

Oro linijų „Air France“ lėktuvui, kuriuo skrido per 500 keleivių, dėl ore sugedusio variklio sekmadienį teko sugrįžti į Dramblio Kaulo Kranto sostinę Abidžaną, kur orlaivis saugiai nusileido.

 „Air France“ lėktuvas su 500 keleivių dėl variklio gedimo buvo priverstas apsisukti ir grįžti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Air France“ lėktuvas su 500 keleivių dėl variklio gedimo buvo priverstas apsisukti ir grįžti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-10 16:54

„Skridome virš Nigerio (į Paryžių)... Kelias sekundes mačiau dūmų kamuolį, o paskui (išgirdau) orlaivio kairėje pusėje garsų trenksmą“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo naujienų agentūros „Bloomberg News“ žurnalistas Baudelaire'as Mieu.

Lėktuvas pradėjo suktis, viskas aplink drebėjo, o žmonės ėmė panikuoti. Pilotas išėjo ir pasakė: „Ką tik netekome kairiojo variklio. Grįžtame į Abidžaną“, – pridūrė B. Mieu.

Bendrovės „Air France-KLM“ Vakarų Afrikos skyriaus vadovas Jeanas-Lucas Mevellecas patvirtino, kad įvyko toks incidentas.

„Techniškai tai vadinama variklio išsiveržimu. Tai yra gerai žinoma problema“, – AFP sakė J.-L.Mevellecas.

„Taip kartais nutinka. Tai gerai žinomas ir ištirtas reiškinys, o įgulos nariai ištisus metus mokomi, kad būtų pasiruošę (sureaguoti) į tokį gedimą“, – pridūrė jis.

Anot B.Mieu, didžiausias pasaulyje keturmotoris keleivinis laineris „Airbus A380“ „toliau drebėjo visą kelią atgal į Abidžaną. Žmonės meldėsi.“

„Per plauką išvengėme nelaimės. Dar niekada nebuvau toks išsigandęs!“ – įspūdžiais dalinosi vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.