Rusijos naujienų portalo „Meduza“ vadovu vėl paskirtas Kolpakovas

Latvijoje registruoto naujienų rusų kalba portalo „Meduza“ vyriausiuoju redaktoriumi vėl paskirtas Ivanas Kolpakovas, anksčiau atsistatydinęs dėl redakcijoje kilusio lytinio priekabiavimo skandalo, pirmadienį pranešė portalo direktorė Galina Timčenko.

 I. Kolpakovo kandidatūrą taip pat palaikė naujosios direktorių valdybos nariai, kurių pavardės kol kas neskelbiamos. Valdybos posėdis numatytas kovo pabaigoje. <br> Socialinių tinklų nuotr.
 I. Kolpakovo kandidatūrą taip pat palaikė naujosios direktorių valdybos nariai, kurių pavardės kol kas neskelbiamos. Valdybos posėdis numatytas kovo pabaigoje. <br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2019, 5:08 PM

„Gerbiami skaitytojai, 2019 metų kovo 11 dieną „Meduza“ vyriausiuoju redaktoriumi paskirtas Ivanas Kolpakovas. Tatjana Eršova, ėjusi vyriausiojo redaktoriaus pareigas, taps redakcijų direktore“, – sakoma portale paskelbtame G. Timčenko pareiškime.

G.Timčenko pranešė, kad nusprendė sugrąžinti I. Kolpakovą į vyriausiojo redaktoriaus postą, nes „jis nuo pradžių buvo leidinio ideologas ir lyderis“. 

Jo sugrąžinimui į šias pareigas pritarė „visų „Meduza“ padalinių vadovai“, o „jo profesinės savybės redakcijai abejonių nekelia“, sakoma pranešime. 

I. Kolpakovo kandidatūrą taip pat palaikė naujosios direktorių valdybos nariai, kurių pavardės kol kas neskelbiamos. Valdybos posėdis numatytas kovo pabaigoje. 

„Valdybai reikės patvirtinti artimiausių metų kompanijos plėtros planą ir „Medusa“ darbuotojų elgesio kodeksą“, – pranešė generalinė direktorė.

Anot G. Timčenko, įvykęs skandalas tapo „rimta pamoka ateičiai“, sakė ji.

„Labai apgailestauju dėl to, kas įvyko. Suprantu, kad konfliktų sprendimas turi būti sistemingas, mes ruošiame taisykles ir procedūras, kuriomis vadovausimės ateityje“,  – pareiškė direktorė, dar kartą išreiškusi įsitikinimą, kad panašūs incidentai nepasikartos. 

Praėjusių metų lapkričio 9 dieną I. Kolpakovas atsistatydino iš vyriausiojo redaktoriaus posto, nors direktorių valdybos nariai nerado priežasčių jam nušalinti.  

Sprendimą trauktis žurnalistas priėmė po redakcijoje kilusio skandalo, vienam iš redakcijos darbuotojų apkaltinus jį priekabiavus prie jo sutuoktinės per įmonės vakarėlį.

I. Kolpakovas yra vienas iš „Meduza“ įkūrėjų ir vadovavo šiam portalui nuo 2016-ųjų.

Anot portalo, smarkiai apsvaigęs I. Kolpakovas įžnybė moteriškei į užpakalį ir pareiškė: „Šiame vakarėlyje esi vienintelė, prie kurios galiu priekabiauti, ir nieko man už tai nebus.“

Pats I. Kolpakovas teigė nieko nepamenantis, bet viešai atsiprašė už savo „bjaurų“ elgesį. Direktorių valdybai grąžinus jį į ankstesnes pareigas, darbuotojas, prie kurio žmonos buvo priekabiauta, vėliau išėjo iš darbo.

Atsistatydinamas I. Kolpakovas pabrėžė, kad tokį sprendimą priėmė tik todėl, kad nori apsaugoti leidinį nuo didėjančios kontroversijos.

„Meduza“, įsikūręs Europos Sąjungos narėje Latvijoje, kad apeitų cenzūrą Rusijoje, dažnai rašo apie lytinį smurtą ir priekabiavimą.

Ryga yra tapusi vienu iš centrų, kur gali dirbti nepriklausoma Rusijos žiniasklaidai, kuriai sunku veikti pačioje Rusijoje. Tarp šių žiniasklaidos priemonių yra 2014 metais įkurta svetainė „Meduza“, kurią tvarko buvę Rusijos naujienų svetainės Lenta.ru žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.