ES: „Brexit“ sunkina neaiški padėtis Londone

Europos Sąjungai pirmininkaujanti Rumunija antradienį pareiškė, kad dėl pastarojo meto įvykių Didžiojoje Britanijoje sunkiau prognozuoti, ko laukti iš šią savaitę vyksiančio ES viršūnių susitikimo, per kurį britų premjerė Theresa May veikiausiai prašys Bendrijos atidėti „Brexit“.

„Pasiruoškite, priekyje ledkalnis“, – tokius niūrius perspėjimus apie artėjančią sumaištį dėl „Brexit“ žeria britai.<br>AP nuotr.
„Pasiruoškite, priekyje ledkalnis“, – tokius niūrius perspėjimus apie artėjančią sumaištį dėl „Brexit“ žeria britai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 1:24 PM

Rumunijos Europos reikalų ministro George Ciambos teigimu, „šiuo metu didžiausias iššūkis yra tas, kad (padėtis) tampa vis labiau miglota“.

Tokius komentarus jis išsakė diena po to, kai britų Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow uždraudė vėl balsuoti dėl vyriausybės siūlomos „Brexit“ sutarties, nebent joje būtų reikšmingų pakeitimų.

Th.May pastaruoju metu mėgina užsitikrinti jau dukart jos vyriausybės išsiderėtą susitarimą atmetusių oponentų paramą.

Pasak G.Ciambos, „pasigendame aiškumo kalbant apie Londono (veiksmus). Akivaizdu, kad aiškumo nėra“.

ES lyderiai ketvirtadienį susirinks Briuselyje svarstyti, ar leisti Jungtinei Karalystei atidėti išstojimo datą, ir, jeigu taip, kokiam laikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.