Japoniškoji Matuko istorija: uždrausti smurtą privertė žiauri 10-metės mergaitės mirtis

Antradienį Japonijos vyriausybė pritarė įstatymo pataisoms, draudžiančioms bet kokias fizines bausmes vaikams kaip auklėjimo priemonę. Kaip pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, dokumentas nedelsiant bus perduotas tvirtinti parlamentui.

 Mergaitės Japonijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mergaitės Japonijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mergaitė Jpaonijoje žaidžia fontane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mergaitė Jpaonijoje žaidžia fontane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 8:41 AM, atnaujinta Mar 19, 2019, 8:58 AM

Draudimas bausti nepilnamečius fizinėmis bausmėmis galios tiek tėvams, tiek socialiniams darbuotojams ir pedagogams. Vėliau vyriausybė ketina patikslinti baudžiamąjį kodeksą, kad būtų užkirstas kelias patyčioms iš nepilnamečių.

Vasarį Japonijos premjeras Shinzas Abė davė nurodymą per mėnesį išsiaiškinti visus policijai ir globos institucijoms žinomus žiauraus elgesio su vaikais atvejus. Tiesioginę dingstį tam davė visą Japoniją sukrėtusi 10-metės Mia`os Kuriharos iš Tibos miesto netoli Tokijo istorija. Mergaitė sausio mėnesį mirė todėl, kad šeimoje ji nuolat buvo mušama, marinama badu ir laikoma šaltyje.

Mia mokykloje pasiskundė, kad tėvas smurtauja prieš ją. Po to ji buvo apgyvendinta prieglaudoje. Bet tėvas apkaltino dukterį melu, išsireikalavo, kad ji būtų grąžinta į šeimą, ir tęsė smurtą prieš mergaitę, kol ši mirė. Šiuo metu vaiko tėvas yra suimtas.

Pernai Japonijos policija pranešė socialinėms tarnyboms apie daugiau kaip 80 tūkstančių fizinio arba psichologinio smurto prieš nepilnamečius iki 18 metų amžiaus atvejų. Tai – rekordinis rodiklis per visą tokios statistikos vedimo laiką. Jis 22,4 proc. viršija 2017 metų duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto