J.-C. Junckeris: „Sprendimo dėl „Brexit“ šios savaitės ES viršūnių susitikime nebus“

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris trečiadienį pareiškė, jog mažai tikėtina, kad Europos Sąjunga per šios savaitės viršūnių susitikimą Briuselyje pasieks kokį nors sprendimą dėl „Brexit“.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris trečiadienį pareiškė, jog mažai tikėtina, kad Europos Sąjunga per šios savaitės viršūnių susitikimą Briuselyje pasieks kokį nors sprendimą dėl „Brexit“.<br>„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr.
Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris trečiadienį pareiškė, jog mažai tikėtina, kad Europos Sąjunga per šios savaitės viršūnių susitikimą Briuselyje pasieks kokį nors sprendimą dėl „Brexit“.<br>„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 10:29 AM, atnaujinta Mar 20, 2019, 11:20 AM

Atkreipdamas dėmesį į politinį sąmyšį Londone dėl Jungtinės Karalystės planų išstoti iš ES, J.-C. Junckeris vokiečių transliuotojui „Deutschlandfunk“ sakė, kad kol tai nebus išspręsta, likusių 27 bloko narių rankos bus surištos.

„Kol nežinome, kam Britanija galėtų pasakyti „taip“, ir savo pusėje negalime priimti jokio sprendimo“, – sakė jis.

Britų transliuotojas BBC, cituodamas vieną Dauningo gatvės pareigūną, pranešė, jog JK ministrė pirmininkė Theresa May trečiadienį paprašys Briuselio trumpam atidėti „Brexit“, kad ji turėtų laiko parlamente prastumti planą dėl kelio į priekį.

Susierzinę Europos lyderiai dabar reikalauja Londono aiškiai pasakyti, ko jis nori, ir perspėja, kad vis tiek išlieka rizika Britanijai kovo 29-ąją be sutarties iškristi iš bloko, kuriam ji priklausė 46 metus.

J.-C. Junckeris tvirtino, kad susitarimas, pasiektas po dvejų metų derybų su Briuseliu, yra paskutinis liekančių bloko narių pasiūlymas.

„Daugiau nieko negalima padaryti, priėjome kelio galą, – sakė jis. – Jei aptarinėjami kiti scenarijai, mums reikėtų naujo kelio.“

Pasak J.-C. Junckerio, Th. May turi pateikti Briuseliui parlamento patvirtintą sutarimą ir „aiškų grafiką“.

Turint omenyje, kad tai mažai tikėtina prieš viršūnių susitikimo pradžią šį ketvirtadienį, „mums tikriausiai reikės vėl susitikti kitą savaitę“, pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.