Nyderlandų policija dėl šaudynių Utrechte apklausia dar vieną įtariamąjį

Nyderlandų policija ir prokurorai trečiadienį apklausia du įtariamuosius, mėgindami išsiaiškinti, ar kruvinos šaudynės šalies centrinėje dalyje esančiame Utrechto mieste buvo teroristinis išpuolis.   

 Nyderlandų policija ir prokurorai trečiadienį apklausia du įtariamuosius, mėgindami išsiaiškinti, ar kruvinos šaudynės šalies centrinėje dalyje esančiame Utrechto mieste buvo teroristinis išpuolis.   <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Nyderlandų policija ir prokurorai trečiadienį apklausia du įtariamuosius, mėgindami išsiaiškinti, ar kruvinos šaudynės šalies centrinėje dalyje esančiame Utrechto mieste buvo teroristinis išpuolis.   <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 2:43 PM

Policijos pareigūnai antradienį Utrechte sulaikė 40 metų vyrą, taip pat paleido du anksčiau sulaikytus asmenis, informavo policijos atstovas spaudai Joostas Lanshage. 

Įtariamam šauliui 37 metų Gokmenui Tanisui skirtas kardomasis kalinimas. 

Prokurorai turi iki penktadienio apklausti Turkijoje gimusį įtariamąjį. Penktadienį jis stos prieš teisėją, kuris spręs dėl kardomojo kalinimo pratęsimo. 

Pirmadienį ryte per šaudynes tramvajuje Utrechto gyvenamajame rajone žuvo du vyrai ir moteris, dar trys žmonės buvo sunkiai sužeisti.   

Būgštaujant, kad šaulys gali veikti ne vienas, gyvenimas mieste kelioms valandoms buvo faktiškai paralyžiuotas – buvo sustabdytas viešojo transporto eismas, o gyventojams patarta likti pastatų viduje. Po didžiulių gaudynių policijai pavyko sučiupti G. Tanisą.    

Prokuratūros atstovas spaudai Tiesas Kortmannas sakė, kad tyrėjai toliau aiškinasi įtariamo šaulio motyvus, taip pat bando nustatyti, ar antradienį sulaikytas vyras kaip nors susijęs su išpuoliu.   

„Aiškinamės naujo įtariamojo vaidmenį“, – sakė jis. 

Įtariamojo tapatybė neatskleidžiama. 

Anksčiau prokurorai sakė, jog rimtai svarsto versiją, kad šaudynės tramvajuje buvo surengtos turint ekstremistinių motyvų. Taip manyti juos paskatino raštelis, aptiktas automobilyje, kuriuo, kaip įtariama, šaulys spruko iš įvykio vietos, taip pat nusikaltimo pobūdis. Visgi kol kas neatmetami ir kiti galimi motyvai.  

„Tiriame visas galimas versijas“, – sakė J. Lanshage. 

Antradienį prokurorai sakė, kad tyrėjams kol kas nepavyko nustatyti jokio ryšio tarp įtariamo šaulio ir jo aukų.  

Tuo tarpu sutelktinio finansavimo iniciatyvai, skirtai surinkti lėšų vienos iš aukų laidotuvėms, iki trečiadienio ryto jau buvo paaukota beveik 60 tūkst. eurų.

Per išpuolį nušautos 19-metės kaimynė sutelktinio finansavimo platformoje pakvietė žmones aukoti merginos laidotuvėms, teigdama, kad jos tėvas sunkiai verčiasi.   

„Siekdama apsaugoti jį nuo papildomų finansinių rūpesčių žuvus dukrai noriu finansiškai jį paremti surinkdama lėšų“, -  rašė kaimynė Martje Beniest-Kleppe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.