Vietnamo policija per reidą viloje aptiko 300 kg metamfetamino

Vietnamo policija per reidą Ho Či Minio mieste aptiko didžiulę vieno Kinijos piliečio valdytą metamfetamino gamyklą, veikusią prisidengiant drabužių siuvimu, ketvirtadienį pranešė policija ir valstybinė žiniasklaida.

 Vietnamo policija per reidą Ho Či Minio mieste aptiko didžiulę vieno Kinijos piliečio valdytą metamfetamino gamyklą, veikusią prisidengiant drabužių siuvimu, ketvirtadienį pranešė policija ir valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vietnamo policija per reidą Ho Či Minio mieste aptiko didžiulę vieno Kinijos piliečio valdytą metamfetamino gamyklą, veikusią prisidengiant drabužių siuvimu, ketvirtadienį pranešė policija ir valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 3:46 PM

Policininkai trečiadienį šturmavo Vietnamo didžiausiame mieste esančią vilą, kurios teritoriją prižiūrėjo privatūs saugos darbuotojai ir buvo stebima kamerų.

Per kelias valandas trukusį reidą buvo aptikta maišų su metamfetaminu, veikiausiai įvežtų kontrabanda iš kaimyninio Laoso.

Iš viso buvo rasta maždaug 300 kg metamfetamino, o žiniasklaidos vėliau paskelbtose nuotraukose matyti dešimtys šio narkotiko plytelių.

„Buvo suimti 11 žmonių, tarp jų – aštuoni kinai ir trys vietnamiečiai“, – naujienų agentūrai AFP sakė anonimas pageidavęs likti policijos pareigūnas, dirbantis Bin Tano rajone, kur buvo surengtas reidas.

Pagrindinis įtariamasis yra 56 metų Kinijos pilietis, kurio mergina vietnamietė, remiantis pranešimais, buvo įregistruota kaip tekstilės gaminių įmonės savininkė. Įtariama, kad kinas vadovavo narkotikų gamybos operacijai, prisidengdamas eksportuojamos produkcijos verslu.

Konfiskuotas metamfetaminas veikiausiai buvo atvežtas iš Laoso per Kon Tumo provinciją ir buvo skirtas „vartojimui Ho Či Minyje“, informavo valstybinė Vietnamo naujienų agentūra.

Šis reidas buvo surengtas atliekant platesnę operaciją keliose Vietnamo vidurio provincijose. Šiuo metu vykdomi tolesni tyrimai.

Šioje Pietryčių Azijos šalyje suvartojama vis daugiau sintetinių narkotikų, ypač tarp jaunimo, kurie rekreacinius narkotikus vartoja dažniau nei vyresnių gyventojų pamėgtus opijų ir heroiną.

Pastaraisiais mėnesiais su klestinčią neteisėta prekyba kovojanti policija konfiskavo kelias dideles sintetinių narkotikų partijas.

Narkotikai dažnai įvežami iš „Auksinio trikampio“ – valdžios menkai kontroliuojamos teritorijos, apimančios Mianmaro, Laoso, Tailando ir Kinijos pasienio sritis, nors policija uždarė nemažai namudinių laboratorijų, kur buvo gaminamas metamfetaminas ir kiti sintetiniai narkotikai.

Vietname galioja pasaulio vieni griežčiausių narkotikų kontrolės įstatymų: asmuo, pas kurį rasta daugiau kaip 600 g heroino ar daugiau kaip 2,5 kg metamfetamino, gali būti nuteistas myriop.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.